DEM Partisi İstanbul İl Örgütü, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasını protesto etmek amacıyla Kadıköy İskelesi önünde bir eylem düzenledi.

Eylemde DEM Partili aktivistler, "Belediyeler bizimdir, gasba izin vermeyeceğiz" yazılı pankartlar taşırken, "Kayyum defol, irademe dokunma" sloganları attı. Siyasi parti temsilcilerinin de destek verdiği eylemde DEM Parti İstanbul İl Yönetimi üyesi İlhami Çelik bir açıklama yaparak tepkilerini dile getirdi.

CHP'li belediyelerden yeni uygulama: Emekli Halk Kart geliyor CHP'li belediyelerden yeni uygulama: Emekli Halk Kart geliyor

Açıklamada, AKP-MHP iktidarının halk iradesini hiçe saydığı ve Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasının demokrasiye ve halk iradesine karşı bir gasp olduğu vurgulandı. Muhalefet partileri ve demokrasi yanlısı herkesin bu duruşa destek vermesi gerektiği belirtilirken, Hakkari Belediyesi'nin gasbedilmesine karşı alınacak tavırların Türkiye'nin geleceğini belirleyeceği üzerinde duruldu.

Eylemde yaşananlar, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasına karşı DEM Parti'nin sesini duyurduğu ve demokrasiye vurgu yaptığı bir platform oldu.

Kaynak: BirGün