Dem Partili Hakkari Belediye Başkanı, terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı ve Hakkari Valisi Ali Çelik Hakkari Belediye Başkanvekili olarak görevlendirildi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Hakkari'den ayrılmayacağız" dedi. CHP lideri Özgür Özel'de belediyeye kayyım atanmasına tepki gösterdi.

DEM Partili Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınması, sonrasında görevinden uzaklaştırılarak belediyeye kayyum atanması siyasetin gündemindeydi.

Meclis kapısı önünde eylem, içeride grup toplantıları vardı.

DEM Partili başkana terör soruşturması

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Tekrar yerel yönetimleri alıncaya kadar da Hakkari'den ayrılmayacağımızı buradan belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

DEM Partili başkana terör soruşturması

MYK kararı ile Hakkari’ye heyet gönderen CHP’nin grup toplantısında Özgür Özel de kayyum atamasına tepki gösterdi. Özel, “Suçu varsa kaydı varsa elbette cezalandırılabilir ama usul yöntem bellidir. 14 dönem yargıla, vekil olacağında, belediye başkanı olacağında temiz kağıdı ver. Bir günde kayyım ata. Kayyım atamak Hakkari halkının iradesine saygısızlıktır” dedi.

Özgür Özel: Bizi 3 yıldır gri listede tutan iktidardan başkası değil Özgür Özel: Bizi 3 yıldır gri listede tutan iktidardan başkası değil

DEM Partili başkana terör soruşturması

Meclis'te grubu bulunmayan Hüda-Par ve DSP Genel Başkanları ise kayyum atamalarına destek verdı. Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Hiç kimse siyasi fikirlerinden dolayı soruşturulmasın seçilmiş sadece seçilmiş olmakla istediği gibi davranma hakkı görmemeli. Hakkari Belediye Başkanı ile ilgili iddialar vahim” derken DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da “Hakkari’deki kayyım meselesi olması gereken olaylardan biri terörle ilgisi olan, devletin halkın imkanlarını terör örgütüne kullandırmaya gayret eden bırakın kullandırmayı görevde olmamalı dolayısıyla doğru bir karardır” şeklinde konuştu.

Kaynak: cnn türk