DEM Parti Kobani Davası kararına tepki gösterdi DEM Parti Kobani Davası kararına tepki gösterdi
Savcılık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hakaretini görev saydı. (AA)

Demirtaş, Twitter’dan kendisine ‘katil’, ‘iğrenç’, ‘aşağılık’ gibi sözler sarf eden Soylu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Söz konusu dilekçeye yanıt veren savcılık, “Şikayet dilekçesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hakaret suçunu işlediği iddia edilmişse de hakkındaki iddianın görevinden kaynaklanan eylemlerle ilgili olup görevi kapsamında bulunduğu…” diye devam etti.

Bunları Twitter’dan paylaşan Demirtaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen kararı hatırlattı.

Demirtaş’ın mesajı şöyle:

*Savcılık da Soylu’nun görevinin hakaret etmek olduğunu resmi olarak kabul etti. Soylu’nun suç işleri bakanı olduğu, kesinleşmiş bir yargı kararıyla tescillendi.

*Şu hukuk rezaletine bakar mısınız Allah aşkına! ‘Ahmak‘a iki yıl yedi ay 15 gün hapis cezası, ‘Katil, iğrenç, aşağılık‘ ise Soylu’nun göreviymiş! Dilekçeyi işleme koymaya bile gerek görmemişler.

*Devran halen dönüyor Kirli! İşlediğin tüm suçların hesabını vermek üzere sanık sandalyesine oturacağın günlere az kaldı. O güne kadar lüksün ve şatafatın tadını çıkarmaya bak çünkü hapishanede hiçbirini bulamayacaksın.

2- Şu hukuk rezaletine bakar mısınız Allah aşkına! “Ahmak”a 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası, “Katil, iğrenç, aşağılık” ise Soylu’nun göreviymiş!

Dilekçeyi işleme koymaya bile gerek görmemişler. pic.twitter.com/kfGG4ft3xK

Selahattin Demirtaş (@hdpdemirtas) December 20, 2022

Kaynak: www.diken.com.tr

Editör: Haber Merkezi