Denizbank, 'Fatih Terim Fonu' davası kapsamında açıklamalarda bulunan avukat Rezan Epözdemir'e karşı suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Banka tarafından yapılan açıklamada, Epözdemir'in asılsız beyanlarda bulunduğu ve bilgileri saptırdığı iddia edilerek, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'in adını kullanarak kurumun itibarına zarar verme amacı güttüğü belirtildi.

Bolu'da iş adamını soyan çete lideri ele geçirildi! Bolu'da iş adamını soyan çete lideri ele geçirildi!

Açıklamada, 12 Ocak'taki duruşmada dosyaya giren bilirkişi raporundaki Whatsapp yazışmalarındaki kişinin Hakan Ateş olmadığı, söz konusu kişilerin Seçil Erzan'ın kuzeni Tanın Yılmaz'ın eşi Merve Yılmaz'ın kardeşleri olduğu iddia edildi.

Banka, Epözdemir'in canlı yayında ve mahkemede gösterilen fotoğrafın 2021 yılında çekildiğini, ancak sanki 2023'te çekilmiş gibi sunulduğunu belirterek, bu durumu etik kuralları ihlal ve Türk Ceza Kanunu açısından suç olarak değerlendirdi.

Ayrıca, bankanın televizyon kanalına tekzip gönderdiği ifade edilen açıklamada, Epözdemir'in Denizbank'ı karalayarak medya üzerinden algı operasyonu yapmak ve popülarite kazanmak amacıyla hareket ettiği iddia edilerek, bu kişi hakkında mesnetsiz ve gerçekleri çarpıtan açıklamalardan dolayı baroya şikayette bulunulacağı, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

Kaynak: Gazete Duvar