Sahte Olduğunu İddia Ettiği Tweet'e Karşın Sosyal Medyada Destici'ye Yöneltilen Tepkiler Artıyor

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Irak'ın kuzeyinde 9 askerin PKK saldırısı sonucu şehit olmasının ardından gündeme gelen ve "Özerkliği kabul edebiliriz" ifadelerini içeren tweet iddialarıyla sarsılıyor. Destici, tweet'in sahte olduğunu savunsa da sosyal medya kullanıcıları, paylaşımın zaman içindeki beğeni ve alıntı sayısındaki değişimi gösteren ekran görüntüleri paylaşarak liderin iddiasına karşı çıkıyor.

Ayrıntılar:

Özgür Özel'den Soma Maden İşletmesi Patronu Can Gürkan'a: İki elim yakanda Özgür Özel'den Soma Maden İşletmesi Patronu Can Gürkan'a: İki elim yakanda
  • Irak'ın kuzeyindeki saldırı sonucu şehit olan askerlerin ardından ortaya çıkan ve "Özerkliği kabul edebiliriz" ifadelerini içeren tweet iddiaları, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi sarsan bir gelişme oldu.
  • Destici, söz konusu tweet'in sahte olduğunu öne sürerek, kendisine yönelik saldırıları kınadı ve bu paylaşımın kendisine ait olmadığını vurguladı.
  • Ancak, sosyal medya kullanıcıları, paylaşımın beğeni ve alıntı sayılarındaki değişimi gösteren ekran görüntülerini paylaşarak Destici'nin iddiasına karşı çıkıyor.
  • Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Destici'nin önceki dönemde yaptığı konuşmalardan derlenen videoları paylaşarak, liderin geçmişteki açıklamalarını hatırlatıyor.
  • Terkoğlu, siyasetçilerin değişen görüşleri için daha açık ve şeffaf bir dil kullanmaları gerektiğini ifade ediyor.
Kaynak: cumhuriyet