FETÖ'ye yönelik 14 ilde eş zamanlı yürütülen "Kıskaç-7" operasyonlarında 67 şüpheli yakalanırken, ev aramalarında yüklü miktarda para ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi.

Kahramanmaraş'ta deprem Kahramanmaraş'ta deprem



BAKAN YERLİKAYA OPERASYONUN DETAYLARINI PAYLAŞTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X'te şu açıklamalarda bulundu: “Hiçbir FETÖ mensubuna tolerans göstermeyeceğiz. Aziz milletimizin duası ve desteğiyle terör örgütlerinin ve işbirlikçilerinin nefesini keseceğiz.



SUÇ DOSYALARI EPEY KABARIK

Emniyet İstihbarat Genel Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda; Antalya, Manisa, Ankara, Aydın, Konya, Artvin, İstanbul, Bilecik, Edirne, Uşak, Isparta, Şanlıurfa, Kırşehir ve Elazığ İl Emniyet Müdürlükleri tarafından FETÖ'ye yönelik düzenlenen "Kıskaç-7" operasyonlarında şüpheliler şunlardı: 

Örgütün "Güncel Yapılanması", "Askeri Mahrem Yapılanması" ve "Emniyet Mahrem Yapılanması" olarak adlandırılan yapı içerisinde faaliyet gösterirler.

Bireysel sınav anketleri kapsamında soruların kendilerine sınav öncesinde sorulduğu ve görüşmelerde faydalı olacak şekilde kodlandığı yönünde beyanları vardır,

Dijital materyallerle yapılan ifadelerde ve kimliklerde adı geçenlerin, FETÖ soruşturmaları kapsamında kesinleşmiş hapis cezaları ve arama belgelerini aldıkları belirlendi.



"ALLAH AYAĞINIZA TAŞ DEĞDİRMESİN"

Operasyonlarda yüklü miktarda para, çok sayıda dijital materyal ve organizasyonel dokümana el konuldu. 1 Haziran 2023'ten bu yana FETÖ'ye yönelik toplam 4.022 operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 6 bin 45 şüpheli yakalandı. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değmesin."

Kaynak: HABERLER.COM