Bahçeli, 27 Nisan'da gerçekleşecek olan kongrede aday olmayacağını belirten Akşener'e hitap ederek, Milliyetçi Hareket Partisi'nin 55 yıllık tarihinde benzer durumların yaşandığını ancak MHP'nin ayakta kalmayı başardığını ifade etti. Birden fazla adayın çoklu bölünmelere yol açabileceğine dikkat çeken Bahçeli, Akşener'in ayrılık kararından vazgeçmesi ve partinin başında kalması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Akşener'e ve ekibine istişare yaparak partiyi güçlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Özgür Özel: Taksim'i kapatmak anayasa tanımamaktır Özgür Özel: Taksim'i kapatmak anayasa tanımamaktır

Meral Akşener'in koltuğuna talip olduğu belirtilen isimler arasında Günay Kodaz, Mehmet Tolga Akalın, Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu gibi isimler yer alıyor. Aday olmayacağını açıklayan Akşener'in kongrede Dervişoğlu'nu destekleyebileceği ve ekibine de bu ismi önerebileceği konuşuluyor. Akalın'ın ise Dervişoğlu'nun lehine adaylıktan çekilebileceği ve onu destekleyebileceği ifade ediliyor.

İYİ Parti'nin, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde aldığı düşük oy oranı nedeniyle seçimlerde ağır bir darbe aldığına dikkat çekiliyor. Parti, Türkiye genelinde yüzde 3,77 oy alarak 6. sıraya geriledi ve önceki seçime göre oy kaybetti. Yalnızca Nevşehir'de belediye başkanlığı kazanabilen İYİ Parti, 27 ilçede zafer elde etti ancak oy kaybı yaşadı.

Kaynak: HABERLER.COM