Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD Başkanlığında DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni'nde yaptığı konuşmada, İstanbul Küçükçekmece'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kazı çalışması sonucu oluşan su birikintisine düşerek hayatını kaybeden 5 yaşındaki Edanur Gezer ile ilgili İBB'yi eleştirdi. Erdoğan, "İstanbul'un göbeğindeki parkta 5 yaşındaki evladımız göz göre göre hayatını kaybetti. Parkta basit önlemler alınmadı." dedi.

Erdoğan ayrıca Beşiktaş'ta bir gece kulübü yangınında 29 işçinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak da "Lafa gelince mangalda kül bırakmayanların sesi soluğu çıkmadı." şeklinde konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Senelerce yaşadığımız sel ve taşkın, heyelan afetlerinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Derelerimizde temizlik ve ıslah çalışmalarına hız vermek suretiyle gerekli tedbirleri hayata geçireceğiz. Hangi meselede olursa olsun görevimiz önce her türlü önlemi almak ondan sonra Rabbimizin takdirine teslim olmaktır. İstanbul'un göbeğindeki parkta 5 yaşındaki evladımız göz göre göre hayatını kaybetti. Parkta basit önlemler alınmadı.

Emine Erdoğan Nijerya Cumhurbaşkanı’nın Eşi ile Bir Araya Geldi Emine Erdoğan Nijerya Cumhurbaşkanı’nın Eşi ile Bir Araya Geldi

Gayrettepe'deki gece kulübü yangınında 29 emekçi kardeşimizi, Antalya'da teleferik faciasında bir vatandaşımızı ihmallere kurban verdik. Lafa gelince işçi hakları konusunda mangalda kül bırakmayanların bu olaylarda sesi soluğu çıkmadı.

Asrın felaketinin üstesinden asrın birlikteliği ile geliyoruz. Afetlere hazırlık siyaset üstü bir konudur. Bizim bütün derdimiz insanımızı yaşatmaktır. Daha fazla yıkım ve gözyaşı dökmek istemiyoruz. Zaman zaman ortaya çıkan sorunları da hızla çözüme kavuşturuyoruz."

Kaynak: Son Dakika