Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gazeteci Hande Fırat'ın 'Devriamber' adlı sergisini ziyaret etti. Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın babasını kaybeden kız çocuklarına ithafen hazırladığı bu sergi, geçtiğimiz perşembe günü Cumhuriyet Müzesi'nde ziyarete açıldı. Bakan Göktaş, serginin eserlerini inceledikten sonra, "Burası Hande Fırat'ın kendi yaşam hikayesini aktardığı ve aynı zamanda pek çok kız çocuğuna da ilham olabilecek bir sergi. Aile bağları, köklü bağlar. Bunları da eline alan bir sergi. Aynı zamanda ebeveyn kaybı yaşamış, kız çocuklarının ve kadınların da hikayesini ele alıyor. Bazı sanat eserlerinde insanların hikayesi vardır. Buranın da hikayesi aslında çok ilginç, çok derin ama aynı zamanda çok etkili ve belirleyici" dedi.

Sarı Kodlu Rüzgar Uyarısı Sarı Kodlu Rüzgar Uyarısı

Bakan Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak kız çocuklarının hayatın her alanında aktifleşmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, serginin kendileri için çok değerli olduğunu belirtti. Bakanlık olarak kız çocuklarını güçlendirmeye yönelik projelerinin bulunduğunu ifade etti.

Hande Fırat ise Bakan Göktaş'a teşekkür ederek, "Gerçekten kız çocukları için ne gerekiyorsa ben de dahil hep beraber yapmak zorundayız. Çünkü bazen dayanacak çınarları olmayan kız çocukları dayanacak bir şey bulamıyorlar; ama dayanıp çok güçlü olabileceklerini de görmeleri gerekiyor. Umarım hep beraber kız çocuklarının hep yanında oluruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: milliyet