Şanlıurfa'da 1 Mayıs Günü İş Kazası: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Şanlıurfa'da 1 Mayıs Günü İş Kazası: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye'de yaşlı nüfusun oranının yüzde 10,2'ye yükseldiğini ve bu bağlamda yaşlılara sunulan hizmetlerin artırılması ve çeşitlendirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Göktaş, "Yaşlı Destek Programı" (YADES 2024) kapsamında 11 milyon 278 bin lira ödenek ayırdıklarını açıkladı. Programla, yaşlılara yönelik hizmetlerin sunumunda kurum bakımı hizmetlerine ek olarak, koruyucu ve önleyici alternatif hizmet modellerinin yaygınlaştırılmasının amaçlandığını ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 8 yılda toplam 45 milyon TL finansman desteği sağlandığını belirten Göktaş, 42 belediyede yürütülen 74 projeyle 87 bin 987 hanede 128 bin 691 yaşlıya ulaşıldığını bildirdi.

YADES 2024 için belediyeler tarafından hazırlanacak yeni projelerin değerlendirilmeye başlandığını ve başvuruların kabul edilmeye başladığını söyledi. Program kapsamında belirlenen ödeneğin belediyelerin hazırlayacakları projeler için kullanılacağını ve projelerin uygulanmasının ardından valilikler aracılığıyla denetleneceğini aktardı.

Başvuruların 3 Haziran saat 17.00'ye kadar valiliklere teslim edilmesi gerektiğini belirten Göktaş, yaşlıların korunması, desteklenmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması için belediyelerin hazırlayacakları projelerin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kaynak: gazete duvar