Antalya'da Yaya Otomobile Çarptı, Yaralandı Antalya'da Yaya Otomobile Çarptı, Yaralandı

AFAD Şırnak İl Müdürü Muzaffer İşlek, arama çalışmalarına ilişkin bilgi vererek, "Çocuğun nehirde olma ihtimalini değerlendiriyoruz. Nehirde botlarla çalışma sürüyor. Irak sınırına kadar bataklık, sazlık ve bütün kıyı kenarlarını tarayarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

AFAD'a ait son teknoloji cihazla su altında tarama faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Sonuna kadar çalışmalarımız devam edecek," dedi.

Şırnak, Diyarbakır ve Bitlis'ten gelen AFAD personeli ile Tatvan Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği ve Cizre Belediyesi dalgıç ekipleri, İsmail Ebul-İz El-Cezeri Asma Köprüsü mevkisinde yoğunlaşan arama çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgede yurttaşlar, 14-15 yaşlarındaki bir kız çocuğunun Dicle Nehri'ne düştüğünü ve suda kaybolduğunu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbar etmişti. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, arama çalışmalarını hızla başlatmıştı.

Arama kurtarma ekipleri, nehrin çeşitli noktalarında botlarla ve dalış ekipmanlarıyla çalışmalarını sürdürüyor. Çocuğun bulunabilmesi için son teknoloji cihazlar kullanılarak su altı taramaları yapılıyor.

Kaynak: BirGün