Pervin Buldan, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Ne kadar manidar değil mi Tansu Çiller? Bugün 1 Haziran. 3 Haziran yani iki gün sonra Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay'ın 30. katledilme yıldönümleri. Senin eşin yatağında öldü bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle," ifadelerini kullandı. Bu sert açıklama, Çiller ailesinin gündemin ilk sıralarına yerleşmesine neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Astana'da Aliyev ve Şerif ile bir araya geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan Astana'da Aliyev ve Şerif ile bir araya geldi!

Türkiye'nin 22. Başbakanı Tansu Çiller'in eşi, iş insanı Özer Çiller, bu sabah geçirdiği kalp krizi sonucu 86 yaşında yaşamını yitirdi. Vefat haberi sonrası, sosyal medyada başsağlığı mesajlarının yanı sıra Tansu Çiller'e yönelik eleştiriler de geldi. Pervin Buldan'ın paylaşımı, Çiller'e yönelik tepkilerin en dikkat çekici olanıydı.

Pervin Buldan'ın eşi Savaş Buldan, 1990'larda faili meçhul cinayetler kapsamında hayatını kaybetmişti. Buldan, yıllardır bu olayın sorumlularının adalet önüne çıkarılması için mücadele ediyor. Tansu Çiller dönemindeki insan hakları ihlalleri ve faili meçhul cinayetler, Türkiye'nin yakın tarihindeki en tartışmalı konular arasında yer alıyor.

Kaynak: Son Dakika