Resmi Gazete'de yayınlanan duyuruya göre artık elektronik ortamda yapılacak vergisel işlemlerle ilgili teknik altyapısı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kurulan Dijital Vergi Dairesi uygulamasına geçiliyor

Resmi Gazete'nin 7 Ekim tarihli sayısında yayımlanan vergi usul kanunu genel tebliğine göre, dijital vergi dairesine dijital.gib.gov.tr adresi üzerinden veya GİB tarafından oluşturulan mobil uygulama üzerindende giriş yapılabilecek.

Sinan Ateş iddianamesi kabul edildi Sinan Ateş iddianamesi kabul edildi

Sistem üzerinden daha önce kullanıcı kodu ve şifresi olan, e-Devlet şifresi bulunan ve tebliğ kapsamında şifre edinen kişiler de yararlanabilecek.

TÜM BİLGİLER ARTIK ELEKTRONİK ORTAMDA

Dijital vergi dairesi Platformu üzerinden kişiler, vergi dairesi sistemlerinde kayıtlı olan ve GİB tarafından belirlenen bilgilerini elektronik ortamda görebilecek. Bu kapsamda ivd.gib.gov.tr ve intvrg.gib.gov.tr gibi adresleri ile birlikte dijital.gib.gov.tr adresi de tebliğe elverişli elektronik tebligat adresi olarak kabul edilebilecek.

Aynı gazetede yer alan diğer vergi usul kanunu tebliğine göre, şarj ağı işletmecileri, verilen hizmet karşılığında düzenlenen faturada bulunan bilgileri anlık olarak elektronik ortamda GİB Teknoloji sistemlerine gönderebilecekler.(karar)

Editör: Haber Merkezi