Savcılık, 5 Kasım'da tutuklanan eşler Dilan Polat ve Engin Polat hakkında soruşturmayı sonuçlandırdı ve haklarında "suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi, Vergi Usul Kanunu'na aykırılık ve kanuna aykırılık" suçlarından soruşturma açıldı. "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Kumar Yönetmeliği" hükmü uyarınca komşularıyla tartışarak adliyeye sevk edildi.

Sabah gazetesinden Arzu Kaya'nın haberine göre; İddia makamı, İstanbul Anadolu Adli Tıp Müdürlüğü'nün komşusu Metin A.'nın yarasının hafif olduğunu bildirdiğini, Dilan Polat'ın kız kardeşi Sıla Doğu hakkında da soruşturma başlatıldığını ve kendisine takipsizlik kararı verildiğini söyledi. Doğu'ya verilen kararla dava kapandı.

Dersim Dernekleri Federasyonu’nun etkinliği 5 gün kala iptal oldu Dersim Dernekleri Federasyonu’nun etkinliği 5 gün kala iptal oldu



DİLAN'A 3, ENGİN'E 4 AYRI SUÇTAN CEZA

Dilan Polat bu 3 suça ek olarak "hakaret", "yaralama", "birden fazla kişiyi tehdit etme" suçlarından 8 yıl 4 ay, Engin Polat ise "ikamet dokunulmazlığını ihlal" suçlarından 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Savcılık suçu kendisinin de işlediğini ileri sürerek 11 yıl 4 aya kadar hapis cezası istedi.

Suçlama mahkemeye gönderildi. Mahkemenin kabul etmesi halinde Polat çifti önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.


 

SORUŞTURMAYA KONU OLAN KAVGANIN AYRINTILARI

Dilan ve Engin Polat çifti, 6 Haziran Salı günü Çekmeköy'deki lüks otellerinde Engin Polat için doğum günü partisi düzenledi.

Otopark partiye gelen konukların araçlarıyla doldu. Anlaşılan o ki, gece eve dönen komşular arabalarını Sıla Doğu'nun arabasının arkasına park etmişler. Bir süre sonra Polat ailesinin evinde partiye katılanlardan birinin oğlu hastalandı. Çocuğu hastaneye götürmek için evden çıkan Dilan-Engin Polat çifti ve yakınları, Sıla Doğu'nun aracının önüne park eden komşularıyla konuşmak için dışarı çıkıp, ona arabayı çekmesini söyledi.

KOMŞUSUNUN EVİNİ BASIP DARP ETTİ


Dilan Polat'ın evini terk eden komşusuna hakaret etmeye başladığı iddia edildi. Engin Polat, taraflar arasındaki tartışmayı ayırmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Dilan Polat komşusunu tekmelemeye çalıştı. Engin Polat'ın, güvenlik kameralarının kendisini görmediği bir yerden komşusuna vurduğu iddia edildi. Engin Polat daha sonra komşusunun evine koşarak tehdit ve küfür etti.

Komşusunun eşi ve oğlu büyük korku yaşadı. Engin Polat'ı evinde gören kadın, KADES zabıta ekiplerini aradı. Kısa süre sonra polis ekipleri Polat çiftinin evine geldi. Ancak Dilan-Engin Polat çifti polis ekiplerini içeri almadı ve herhangi bir açıklama yapmadı.

Kaynak: karar