Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Bahçeşehir'de bulunan Banu Parlak'a ait güzellik merkezine gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianamede, sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat ile Sezgin Polat'ın saldırının azmettiricisi oldukları iddiasıyla ciddi suçlamalar yer alıyor. Ayrıca, saldırının arkasında olduğu belirtilen Daltonlar Çetesi'nin elebaşları da tespit edilmiş.

İddianamede yer alan iddialara göre, Dilan Polat'ın Parlak'a yönelik tehdit içeren bir video çektiği belirtiliyor. Daha sonra, Dilan, Engin ve Sezgin Polat'ın Gürcistan'daki bağlantıları kullanarak Daltonlar Çetesi'nden Beratcan ve Batın Can Gökdemir ile irtibata geçtikleri ve Parlak'ın işyerine silahlı saldırı düzenlemek için anlaştıkları iddia ediliyor.

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Dilan Polat'ın Parlak'ı tehdit ettiği video ve işyerine yapılan silahlı saldırının arka planına dair detaylar bulunuyor. Parlak'ın şikayet dilekçesinde yer alan ifadeler ve tanık beyanları, olayın ciddiyetini daha da vurguluyor.

İddianamede, 1 Ekim gecesi iki ayrı silahlı saldırının gerçekleştiği ve işyerinde maddi hasar oluştuğu belirtiliyor. Banu Parlak'ın da dilekçesine yer verilerek, Polat ailesinin kendisini öldürtmek istediği iddia ediliyor.

Polat ailesinden Dilan Polat'ın tehdit videosunda "hedefin Banu Parlak olmadığını" belirtip suçlamaları reddettiği vurgulanıyor.

Yenikapı'da  etkinlik nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak Yenikapı'da etkinlik nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak

İddianamede, Polat ailesi ve Daltonlar Çetesi üyelerine çeşitli suçlamalar yöneltildi ve cezalandırılmaları talep edildi. Barış Boyun, Beratcan ve Batin Can Gökdemir'e "Silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Silahla tehdit", "Mala zarar verme" ve "Ruhsatsız silah taşıma" gibi suçlardan 8 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer şüphelilerin de çeşitli suçlardan cezalandırılmaları talep edildi.

Kaynak: karar