Kendilerini Amerikan askeri olarak tanıtıp, ellerindeki yüklü ölçüdeki dövizi Türkiye'ye sokmak için gümrük ve kurye parası ismi altında dolandırıcılık yapan Vuvuzela çetesine müteveccih Safari operasyonu gerçekleştirildi. Diyarbakır ve İstanbul'da eş zamanlı yapılan baskınlarda 12 kişi nezarete alındı.

Diyarbakır Şehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü takımlarının yaptığı çalışmada, sosyal medya üzerinden kendilerini Amerikan askeri olarak tanıtarak, Suriye’de vazife yaptıklarını ve ellerindeki yüklü bir ölçüdeki dövizi Türkiye’ye sokmak için aradıkları bireylerden gümrük ve kurye parası alarak dolandırıcılık yapan  çete tespit edildi.

Dolandırılan bireylerden yatan paraları bankadan alan kuşkuluların, 2 aylık takibin ardından adresleri tanımlandı. Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan izinle İstanbul ve Diyarbakır’daki adreslere eş zamanlı Safari Harekâtı tertip edildi. İşlemde Vuvuzela çetesi abonesi 3’ü Afrika tebaalı 12 kuşkulu nezaretine alındı.

ÇAĞRI MERKEZİYLE KANDIRMIŞLAR

Kocaeli'de Şiddetli Rüzgar Denizi Taşırdı Kocaeli'de Şiddetli Rüzgar Denizi Taşırdı

Yapılan araştırmada kuşkuluların sosyal medya hesaplarında askeri giysiler giydikleri ve bunu videolarla destekleyerek güven verdikleri, kurdukları çağrı merkezi yoluyla da mağdurlara eriştikleri tanımlandı.

Kuşkuluların Kendilerini ele vermemek  için kesintisiz hat değiştirdikleri tanımlanırken, yapılan aramada yüklü ölçüde döviz ve çok rakamda sim kart ile uzun namlulu silah ele geçirildi.
Kuşkuluların emniyetteki harekâtları devam ederken, operasyonun Şehir Emniyet Müdürü Fatih Kaya’nın yönergesi ile başlayan“Suçla Sinerjik Mücadele” projesi kapsamında İstanbul Emniyeti ile yapılan ortak çalışmaların süreceği belirtildi.(DHA)

Editör: Haber Merkezi