Ülkemizde yer alan değerli gazetecilerden birisi olan Fatih Portakal, doğal gaz ve elektrik zammını duyurdu. 2023 yılının ikinci yarısından itibaren hızla yükselen dolar ve enflasyon karşısında artan maliyetleri işaret eden ünlü gazeteci zam gelebileceğini ifade etti.

ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ ZAMMI

Elektrik ve doğal gaza beklenen zamma dair tarih paylaşan Portakal, "Çok değil bir iki ay içerisinde elektrik ve doğalgaza da zam gelecek” ifadelerini kullandı. Resmi Youtube kanalı üzerinden yaptığı yayında açıklamalarda bulunan Fatih Portakal, üzücü haberi takipçileriyle paylaştı.

ZAM KONUSUNDA 3 MADDE

Elektrik ve doğal gaz zammı hakkında konuşan Fatih Portakal, zam sorularına cevap verdi. Gündeme dair sürekli olarak açıklamalarda bulunan ünlü gazeteci, artan maliyetlerin sonucunda bir öngörüde bulunduğunu belirtti. Elektrik ve doğal gaz kategorisinde bir süredir zam gelmediğini ifade eden Portakal, dikkati bu yöne çekti.

Yılın ikinci yarısında ÖTV ayarlamalarının yapılmasıyla birlikte enerji maliyetlerinin yükseldiğine vurgu yaparak zammın eli kulağında olduğunu belirtti. Maliyetlerin yanı sıra döviz kurundaki baskıya ve hareketliğe değinen Portakal son olarak enflasyondaki artışı vurguladı. Zam konusunda 3 maddeyi ele almasıyla birlikte elektrik ve doğal gaz tarifelerine zam gelmemesinin mümkün olmadığını belirtti.

O TARİHTE ZAM GELİYOR

Elektrik ve doğal gaz zammı hakkında Youtube hesabı üzerinden konuşan Fatih Portakal'ın açıklamaları şu şekilde;

"Yani siz şekere zam yapıyorsunuz, Benzine zam yapıyorsunuz, Yemek ücretlerini zam yapıyorsunuz, zeytinyağına ayçiçek yağına kırmızı etine beyaz etine aklınıza gelebilecek iğneden ipliğe tuvalet kağıdına kadar her şeye zam yapıyorsunuz.

Bir üretim. Üretim nedir, enerji varsa üretebilirsiniz o enerjiyi petrolden sağlarsınız kömürden sağlarsınız, doğalgazdan sağlarız vesaire… Yani bir de ertelenen bir doğalgaz borcu var Rusya'ya seçimden dolayı. Aşağı yukarı 20 milyar dolardan bahsediyoruz.

2004-2023 Eylül'ünden itibaren meclisin açılması ile birlikte biz seçimi konuşacağız. Evet ekonomiyi konuşacağız ama bir de yerel seçimi konuşacağız 31 Mart 2024'ü konuşacağız. Sandığa gideceğiz.

Dolar Kuru 25 TL'ye Düşecek Dolar Kuru 25 TL'ye Düşecek

O yüzden eylülde hatta ağustos bile bitmeden, eylülde ekimde biz elektrik ve doğalgaza zam görebiliriz."

(karar)

Editör: Haber Merkezi