Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye'de düşen doğum oranları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen 'AK Parti 31'inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı' sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, doğum oranlarının son yıllarda düştüğüne dikkat çeken Göktaş, bu durumun yalnızca Türkiye'ye özgü olmadığını, birçok ülkenin aynı sorunla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Uşak'ta Şiddetli Yağış ve Dolu Hayatı Felç Etti Uşak'ta Şiddetli Yağış ve Dolu Hayatı Felç Etti

Göktaş, "Bu durum sadece Türkiye'ye özgü değil. Birçok ülke, bu sorunla mücadele ediyor. Avrupa ve Asya'da da ciddi nüfus tedirginliği yaşanıyor. Dünyadaki örnekleri inceliyor, gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz. 15 Mayıs'ta kamuoyuna açıkladığımız 'Aile Eylem Planı'mızda da doğum oranlarına yönelik önemli bir bölüm ayırdık. Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatacağız" diye konuştu.

Bu kapsamda, doğurganlık oranlarının en düşük olduğu illerde başlatılacak pilot çalışmalarla, doğum oranlarının artırılması ve ailelerin desteklenmesi amacıyla çeşitli tedbirler ve teşviklerin uygulanacağı belirtildi. Pilot çalışmaların başarılı olması durumunda, bu uygulamaların diğer illere de yaygınlaştırılması hedefleniyor

Kaynak: Dha