Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın çeşitli ihaleleri varmış gibi bazı kişilerden "teminat bedeli" adı altında para aldığı ve bunların bir kısmını iade etmediği gerekçesiyle tutuklanan eski Yüreğir Kaymakamı Mustafa Kılıç'ın yargılanmasına başlandı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık eski Yüreğir Kaymakamı Mustafa Kılıç, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Diğer tutuklu sanık Ö.A., tanıklar, müştekiler ve taraf avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu. Tutuksuz sanık P.Y. duruşmaya katılmadı.

Müşteki M.E., sanıklardan şikayetçi olduğunu ve zararının giderilmediğini belirtti. M.E., sanık Ö.A.'nın kendisine ihale olduğunu söyleyerek Yüreğir Kaymakamlığına çağırdığını ve 3 milyon 230 bin liralık parayı internet aracılığıyla yatırdığını ifade etti. M.E., kaymakamlık binasında mağdur vatandaşları gördüğünde dolandırıldığını anladığını ve mülkiye müfettişinin kendisiyle iletişime geçtiğini söyledi.

Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi

Eşi Adına Banka Hesabı Açtırmış

Eski Yüreğir Kaymakamı Mustafa Kılıç'ın eşi Hatice Kılıç, kendi adına banka hesabının bulunmadığını ve eşinin tutuklanmadan 5-6 ay önce kendi adına banka hesabı açtırdığını belirtti. Hatice Kılıç, "Kendisi maaşını bu hesaba aktardı. Başka gelen veya giden bir para görmedim. Harcama ve ödemelerle kendisi ilgileniyordu. Eşimin kripto para hesabı olup olmadığını bilmiyorum" dedi.

Savunmalar

Sanık Mustafa Kılıç, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek tanık beyanlarını reddetti. Kılıç, tanığın ifadesinde belirttiği siyah poşet ile para teslim etme olayının gerçeği yansıtmadığını öne sürerek tahliye ve beraatini talep etti. Sanık Ö.A. da suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ve beraatini talep etti.

Cumhuriyet savcısı, mevcut delil durumu dikkate alınarak sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve dosyadaki eksik hususların giderilmesine karar verilmesini talep etti.

Duruşma Ertelendi

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Mustafa Kılıç hakkında "kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçundan 16 kez olmak üzere 160 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Tutuklu sanık Ö.A. için 9 kez olmak üzere 90 yıl, tutuksuz sanık P.Y. için ise 2 kez olmak üzere 20 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Yüreğir'de 12 Eylül 2022'den 24 Ağustos 2023'e kadar kaymakam olarak görev yapan Mustafa Kılıç'ın yargılanması, Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edecek

Kaynak: BirGün