Dolara Yatırım Yapanlar İçin Uzman İslam Memiş'ten Uyarı: "Alan Zarar Edecek"

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolara yatırım yapanları bekleyen risklere dair önemli açıklamalarda bulundu. Doların son dönemdeki hareketliliği ve altın fiyatlarındaki yükseliş üzerine değerlendirmelerde bulunan Memiş, dolar yatırımı yapmanın riskli bir tercih olabileceğini belirtti.

Memiş, yaptığı tahminlerle dikkat çekiyor. 2024 yılında doların 45 seviyelerine kadar yükselebileceğini ifade eden uzman, yatırımcılara dolar yerine alternatif varlıklara yönelmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Özellikle son 20 yılda doların en düşük getirilere sahip para birimi olduğunu vurgulayan Memiş, 2023 yılı sonuna kadar dolar kurunun 29,70 TL seviyesinde olacağını tahmin ediyor. 2024 yılında ise doların 45 TL'ye kadar çıkabileceğini öngörüyor.

TCMB Başkanı Fatih Karahan: Enflasyon Tahminlerin Üzerinde TCMB Başkanı Fatih Karahan: Enflasyon Tahminlerin Üzerinde

"Örnek verelim; bin 870 lira seviyesinden dolar aldınız bugünkü getirisi 5 bin 400 küsur liraya tekabül ediyor ama Euro da 5 bin 800 liraya tekabül ediyor gram altın aldığınızda da 6 bin 800 liraya tekabül ediyor." şeklinde konuşan Memiş, doların getirisinin diğer yatırım araçlarına kıyasla daha düşük olduğunu vurguladı.

Yatırımcılara çeşitlendirilmiş bir portföy oluşturmalarını ve doların yanı sıra altın, euro gibi diğer varlık sınıflarına da göz atmalarını tavsiye eden İslam Memiş, piyasa koşullarını dikkatlice takip etmenin önemine vurgu yaptı.(karar)

Editör: Haber Merkezi