Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, Davos'ta katıldığı oturumda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ghebreyesus “hastalıktan” bahsederken

"KORONADAN 20 KAT DAHA ÖLÜMCÜL OLABİLİR"

DSÖ başkanı "X hastalığının" koronavirüs salgınından 20 kat daha ölümcül olabileceğini söyledi.

DSÖ, 2021 yılının başında bu hastalıkla ilgili bir analiz yayınlamış ve hastalığın 75 milyon insanı öldürebileceğini ve her 5 yılda bir yeni bir salgın haline gelebileceğini söylemişti.

"BÜTÜN ÜLKELER PANDEMİYE KARŞI ANLAŞMAYA VARMALI"

Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda hazır bulunan Ghebreyesus şunları söyledi: "Umarım Mayıs ayında tüm ülkeler ortak düşman olan salgına karşı bir anlaşmaya varırlar."

Ghebreyesus, "Bilinmeyen şeyler olabilir ve soru, bir şeyin olup olmayacağı değil, ne zaman olacağıdır,

Dolayısıyla hakkında bilmediğimiz hastalıklar için bir yer tutucuya ihtiyacımız var" dedi. Ghebreyesus küresel konferansta şunları söyledi:

Büyük Savaşa Bir Adım Kaldı! İsrail Ordusu Mısır Sınırına Yığıldı Büyük Savaşa Bir Adım Kaldı! İsrail Ordusu Mısır Sınırına Yığıldı

“Covid-19 sırasında pek çok insanı yönetemediğimiz için kaybettik. Kurtarılabilirlerdi ama yer yoktu. Yeterli oksijen yoktu. “Peki ihtiyaç duyulduğunda genişleyebilecek bir sisteme nasıl sahip olabilirsiniz?” dedi.

DAVOS ZİRVESİNDE ÇOK NET BİR MESAJ VERDİ

Ghebreyesus, anlaşma yoluyla verilecek ortak tepkinin dünyanın başka bir salgına daha iyi tepki vermesine yardımcı olacağını söyledi.

Davos'ta çok net bir mesaj veren Ghebreyesus, şunları söyledi: "Olabilecek bir şeyi önceden tahmin etmek daha iyidir, çünkü bu bizim tarihimizde birçok kez olmuştur ve bizim de hazırlanmamız gerekiyor. Bazı şeylerle hazırlıksız yüzleşmemeliyiz; hazırlıksız da olabiliriz. bazı bilinmeyen şeyler."

Kaynak: HABERLER.COM