Uzmanlar altın fiyatlarının mayıs sonrası akıbetini açıkladı! Uzmanlar altın fiyatlarının mayıs sonrası akıbetini açıkladı!

S&P Küresel Geniş Piyasa Endeksi (BMI) verileriyle güncellenen dünyanın en büyük borsaları sıralaması, gelişmiş ve gelişmekte olan piyasalardan 14 binden fazla hisse senedini kapsayan kapsamlı bir araştırmayla ortaya kondu. Bu araştırmaya Türkiye de dahil edildi ve sonuçlar merakla bekleniyordu.

DUVAR'ın aktardığına göre, listenin zirvesinde "Muhteşem Yedili" olarak adlandırılan ve Tesla, Amazon, META, Apple, Microsoft, Nvidia, Alphabet'in de işlem gördüğü NASDAQ bulunuyor. NASDAQ, 52,6 trilyon dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en yüksek piyasa değerine sahip borsası unvanını açık ara önde taşıyor. "Muhteşem Yedili" olarak anılan hisse senetlerinin toplam değeri ise 13,1 trilyon doları buluyor.

Çin borsası, listenin ikinci sırasında yer alıyor. Çin'deki şirketlerin piyasa değeri 11,5 trilyon doları aşıyor. Üçüncü sırada ise Japonya borsası yer alıyor. Japonya'daki şirketlerin toplam piyasa değeri ise 6,5 trilyon doları geçiyor.

Hindistan borsası, 4,4 trilyon dolarlık değeriyle dördüncü sırada bulunurken, beşinci sırada Fransa borsası yer alıyor. Fransa borsasındaki şirketlerin toplam değeri ise 3,2 trilyon doları buluyor.

Tüm bu veriler ışığında, Türkiye'nin bu küresel sıralamadaki konumu merak ediliyor ve Türkiye'nin ekonomik performansıyla ilgili daha fazla bilgi sunması bekleniyor.

Kaynak: gazete duvar