Kıyamet senaryolarının insanların korkulu rüyası haline gelmesiyle birlikte, birçok ünlü ismin hayatta kalma için çeşitli önlemler aldığına dair haberler gündeme geliyor.

Özellikle Amerikalıların geçen yıl, Nisan 2022'den Nisan 2023'e kadar hayatta kalma malzemelerine 11 milyar dolar harcadığı ortaya çıktı.

Ancak bu harcamaların sadece bir kısmı, günümüz milyarderlerinin kendi sığınaklarına ayırdığı kaynaklarla karşılaştırıldığında oldukça düşük kalıyor.

Yapılan araştırmalara göre, felaket senaryolarına karşı hazırlıklı olma olasılığı en yüksek olanlar, 1997'den sonra doğan Z kuşağı yetişkinler. Bir ankete göre, Z kuşağından %40'lık bir kesim, 2022'de kıyamet günü malzemelerine para harcadığını iddia etmiş.

Dünyanın en zenginleri arasında yer alan isimler, bu endişelere karşı çeşitli önlemler almaya devam ediyor.

Örneğin, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Hawai adasındaki çiftliğinin altına 100 milyon dolarlık patlamaya dayanıklı bir sığınak inşa etti.

Dünyanın sonuna hazırlık! Birbirinden ünlü isimler harıl harıl sığınak inşa ediyor - Resim: 4

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Miami'deki "Milyarderler Sığınağı"ndan 79 milyon dolara malikane satın alarak felaketlere karşı hazırlıklı olma adımını attı.

Dünyanın sonuna hazırlık! Birbirinden ünlü isimler harıl harıl sığınak inşa ediyor - Resim: 5

Bu hazırlıkların ardında yatan nedenler arasında, felaket senaryolarına karşı korunma, sosyal ve siyasi etkileşimden uzaklaşma, medya ve kamudan izole olma, belirsizliklere karşı hazırlıklı olma, kendi kendine yeten sistemlerle çevresel felaketlere dirençli olma gibi faktörler bulunuyor. Ancak, bu genellikle kişisel tercihlere veya güvenlik endişelerine dayanıyor.

Yeni Zelanda'nın, bir felaket durumunda saklanacak bir yer olarak öne çıktığı belirtiliyor. Özellikle PayPal kurucu ortağı Reid Hoffman ve Google'ın milyarder kurucu ortağı Larry Page gibi isimler, Yeni Zelanda'da oturma iznine sahip. Bu, zenginlerin küresel olaylar karşısında daha fazla veriye sahip olmalarının etkisiyle, belirli bölgelere yönelik tercihlerini şekillendirebileceğini gösteriyor.

E-5'te işçi otobüsü devrildi: 13 kişi yaralandı! E-5'te işçi otobüsü devrildi: 13 kişi yaralandı!

Dünyanın sonuna hazırlık! Birbirinden ünlü isimler harıl harıl sığınak inşa ediyor - Resim: 6

Son yıllarda, milyarderlerin kıyamet korkularını yenmek için hizmet sunan bir dizi şirket ortaya çıktı. Survival Condo, terk edilmiş ABD füze silolarını hayatta kalma amaçlı yeraltı yüksek binalarına dönüştürürken, Oppidum gibi şirketler dünyanın dört bir yanındaki milyarderlere ultra lüks sığınaklar sunuyor.

Ada satın alan zenginler arasında ise Richard Branson, Johnny Depp, DuPont ailesi ve Disney ailesi gibi isimler öne çıkıyor.

Dünyanın sonuna hazırlık! Birbirinden ünlü isimler harıl harıl sığınak inşa ediyor - Resim: 8

Kaynak: haber global