İsrail Ordusu: Refah'ta İslami Cihad Komutanı Eymen Zarub Öldürüldü İsrail Ordusu: Refah'ta İslami Cihad Komutanı Eymen Zarub Öldürüldü

ABD Adalet Bakanlığı, Changpeng Zhao'nun suçunu kabullenmesi sonrasında 3 yıl hapis cezası talep ediyor. Dün yapılan açıklamada, Binance'in kurucusu ve eski CEO'sunun federal yaptırımları ihlal ettiği ve kara para aklama yasalarını çiğnediği gerekçesiyle 36 ay hapis cezasına çarptırılması gerektiği belirtildi.

Adalet Bakanlığı, geçen yıl Kasım ayında CZ'ye yönelik suçlamaları duyurmuş ve tutuksuz yargılama için 50 milyon dolarlık bir kefaret bedeli belirlemişti. ABD DOJ tarafından iletilen notta, bu davada verilecek cezanın sadece Zhao'ya değil, tüm dünyaya bir mesaj olacağı vurgulanarak, ABD yasalarını ihlal eden herkesin cezalandırılacağı ve caydırılacağı ifade edildi.

Kasım ayındaki suçlamalara ilişkin yapılan anlaşma gereği Zhao'nun 18 aya kadar hapis cezası alma riskiyle karşı karşıya olduğu hatırlatıldı. Ancak Adalet Bakanlığı, dünkü başvurusunda suçun büyüklüğü ve sonuçlarının daha ağır olduğunu öne sürerek hapis cezası talebinde artışa gitti.

Zhao'nun avukatları, geçen yıl 50 milyon dolarlık para cezasını kabul ederken, 18 aya kadar verilebilecek hapis cezasına itiraz etmeyeceklerini belirtmişti. CZ'nin duruşması, Şubat ayında sonuçlanması beklenirken, karşılıklı mutabakata varılarak 30 Nisan'a ertelendi.

Bununla birlikte savcılık, Zhao'nun kaçma şüphesi olduğunu iddia ederek dava tarihine kadar ABD'de kalmasını talep etti ve bu talep mahkeme tarafından kabul edildi. Zhao'nun suçlamaları kabul etmesiyle birlikte şirketi Binance de benzer bir karar alırken, 4.3 milyar dolarlık büyük bir para cezası ödemeyi kabul etti. Ayrıca dünyanın en büyük kripto borsası, mahkeme tarafından atanan bir gözlemciye düzenli olarak rapor vermeyi kabul etti.

Changpeng Zhao, kripto para dünyasının önde gelen isimlerinden biridir ve Binance'in kurucusu ve CEO'sudur. CZ'nin liderliğinde Binance, dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri haline gelmiştir. Zhao'nun serveti, onu yeni dünya zenginleri listesinde üst sıralara taşımıştır.

Kaynak: karar