Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD), Süper Lig'de uygulamaya başlanan yabancı gözlemci ve yabancı VAR hakemi atamalarına karşı olduklarını duyurdu.

Derneğin Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, yabancı gözlemci ve yabancı VAR hakemi atamalarına yönelik görüşlerini paylaşırken, milli değerlerin korunması ve sahip çıkılması gerekliliğine vurgu yapıldı. Milli değerlerin, bir milleti bir arada tutan ve toplumu huzur içinde yaşatan temel unsurlar olduğu belirtilirken, bu değerlerin korunmasıyla toplumun birlik ve beraberliğinin sağlanacağına dikkat çekildi.

Galatasaray'dan Tarihi Başarı! Galatasaray'dan Tarihi Başarı!

Ayrıca açıklamada, Türk insanına duyulan güvenin önemi vurgulanarak, ülkedeki yönetim kademelerinde Türk vatandaşlarına gereken önemin verilmesi gerektiği ifade edildi. Türkiye'nin futbol liglerindeki hakemlerin, gözlemcilerin ve mentörlerin hak ettikleri değeri görmesi ve en iyi şekilde görevlerini yerine getirmesi için çalışacaklarının altı çizildi.

Son olarak, Genel Merkez'in seçim vaatlerini hayata geçirmek için çalışmalara başladığı ve hakemlerin, gözlemcilerin ve mentörlerin en iyi şekilde destekleneceği taahhüt edildi. Bu çerçevede, devletin ve futbol federasyonunun ilgili kademeleriyle işbirliği içinde olacakları belirtildi.

Kaynak: HABERLER.COM