2023 yılı için dünyanın en kötü 100 yiyeceği geçtiğimiz günlerde ünlü TasteAtlas tarafından açıklandı. Gastronomi dünyasının prestijli platformlarından biri olarak kabul edilen TasteAtlas, dünya mutfağından çeşitli yemekleri değerlendirerek dünyanın en kötü 100 yemeğini seçti.

Dolar ve euro güne artarak başladı Dolar ve euro güne artarak başladı

Karadeniz mutfağının vazgeçilmezi karalahana çorbası ise en kötü 100 yemek arasında 7. sırada yer aldı. Karadeniz'de en kötü yemekler arasında karalahana çorbası seçilince tepkiler arttı.

Karalahana çorbasının tanıtılması ve korunması amacıyla pek çok ilde etkinlikler düzenlenmesine rağmen, düne kadar piyasada asması 5 liradan satılan karalahanaya talep de arttı. Habere kadar piyasada 5 liraya satılan karalahananın fiyatı, satışların artmasıyla birlikte ikiye katlanarak 10 liradan satılmaya başlandı.

Dünyanın en kötü yemekleri arasında seçilen karalahananın fiyatı ikiye katlandı

"Lahana revaçta oldu, satışlar arttı" Ortahisar İlçesi Pazarkapı Mahallesi'nde kurulan pazarda lahana satan İslam Seyis, lahana çorbasının yemeklerin vazgeçilmez lezzeti olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: " bizim için daha iyiydi.

Kale gündem oldu ve satışlar arttı. Lezzet kime ve neye bağlıdır. Mutfağımızın olmazsa olmazı çorba ve dolmalardır. Yoğun bir tepki oluştu. Şu anda bağ 10 liraya satılıyor. Doldurulmuş üzümlerden yenilebilir yiyeceklere kadar her şey var. Soğuk havalarda lahanaya talep vardı ama o zaman talep daha da arttı. "Satışlar arttı" dedi. 20 yıldır bahçesinde yetiştirdiği karalahanayı satan, pazara gelen Asiye Bıyıklı ise karalahananın meşhur olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu: "Karadeniz'in yemeği karalahana çorbasıdır. Bunu alanımızdaki çalışmalarımızla geliştiriyoruz. Markette çalıştığımız için lahana çorbasını özlüyoruz. "Çok fazla lahana alıyorlar" dedi.

"BU ARA SATIŞLAR İYİ"

Pazarlamacı Gülten Terzi, "Bu lahana her yerde bulunmuyor. En harika yemektir. Etle yarışıyor. Lahananın peşindeyiz. Bu aralar satışlar iyi. Diğer ülkelerdeki insanlar lahanayı bilmiyor. Bizce mükemmel bir yemektir. “Gelip çantayla alıyorlar” dedi.

Nadire İleli, lahananın dünyanın en güzel yiyeceği olduğuna dikkat çekerek, "Sağlıklıdır" dedi. Lahana yemeden gidebilir misin? Karadeniz lahanası meşhurdur. Daha önce 5 liraya satılan bağ, şimdi 10 liraya satılıyor. Talep artmaya başladı. Daha fazla satıyor. Piyasada en çok aranan ürün lahanadır" dedi.


"BİZE ÇOCUKLUĞUMUZU HATIRLATIYOR"

Ancak Trabzon'un en işlek yerlerinden Kahramanmaraş Caddesi'nde düzenlenen etkinlikte dağıtılan karalahana çorbasını deneyen Ruhşen Uçkun, şöyle konuştu: "Karalahana çorbası çocukluğumuzu hatırlatıyor" .

Bu vazgeçemeyeceğimiz bir yemek. Aspirinin yerini alır. Değerlendirmeleriniz bizi bağlamaz. Kahramanmaraş'tan Trabzon'a gelen Kadir Çiçekci, “Lezzetini bilmeyenler bu şekilde değerlendirebilir” diyerek şunları söyledi: “Karalahana çorbası çok lezzetli.

Gerçekten sevdim. "Gerçekten burasının bir vitamin deposu olduğunu söyleyebilirim" dedi. Hatice Şahin, karalahana çorbasının en kötü yemekler arasında yer almasına kızdığını belirterek, "Sahibi yapamadığı için bu şekilde listelendi. Yerel aşçılık sertifikam var. Lahanamızın birçok çeşidi bulunmaktadır. Nasıl yaptıklarını bilmiyoruz ama lezzetli hale getirmediler. Bu duruma tepki gösteriyoruz dedi.

Kaynak: son dakika