Cezayir'in Djelfa kentinde komşusunun bodrumunda 26 yıl boyunca esir tutulan Ömer bin Omran'ın davasında yeni bir gelişme yaşandı. 17 yaşındayken kaybolan ve ülkenin dört bir yanında aranan Ömer, komşusunun evinde bulundu.

Oyuncu Shannen Doherty vefat etti Oyuncu Shannen Doherty vefat etti

Ömer'in Kayboluşu ve Bulunması

Ömer bin Omran, 17 yaşındayken ailesinin evinden kaybolmuştu. Ailesi, Cezayir İç Savaşı (1992-2002) sırasında öldüğünü düşünerek umudunu yitirmişti. Ancak gerçek, evlerinin sadece 100 metre uzağında ortaya çıktı. Geçen hafta, miras anlaşmazlığı yaşadığı bildirilen komşunun kız kardeşi, sosyal medya paylaşımında Ömer'in nerede olduğunu ima etti. Yerel polis ertesi gün komşunun evine baskın düzenledi ve Ömer, komşusunun evinin bodrumunda bulundu.

Polis Baskını ve Kurtarılma

Ömer, komşusunun koyunlarını tuttuğu ahırda bulundu. Kiler kapısı samanla kaplıydı ve bu nedenle uzun süre fark edilemedi. Djelfa Başsavcılığı, 12 Mayıs günü yaptığı açıklamada, 45 yaşındaki Ömer'in komşusu 61 yaşındaki B.A. tarafından alıkonduğunun tespit edildiğini duyurdu. Olayla ilgili olarak 8 kişi gözaltına alınırken, 2 kişi adli gözetim altına alındı.

Yargı Süreci ve Suçlamalar

Cezayir Yargı Konseyi tarafından yapılan açıklamada, baş şüpheli hakkında bir kişiyi kaçırmak, tuzağa düşürmek, yetkili makamların emri olmadan ve yasaların izin verdiği durumlar dışında alıkoymak ve savunmasız durumdaki bir mağduru insan ticaretine konu etmek suçlarından adli soruşturma başlatıldığı belirtildi. Adli gözetim altındaki iki şüphelinin yargılanmalarına devam edilirken serbest bırakılmalarına hükmedildi.

Aile ve Toplumun Tepkisi

Ömer'in annesi, 2013 yılında oğluna ne olduğunu bilmeden hayatını kaybetmişti. Bu durum, ailesi ve toplum üzerinde derin bir üzüntü yarattı. Yetkililer, devlet memuru olarak çalışan bu suçun failinin ciddiyetle yargılanacağını ve adaletin sağlanacağını belirtti.

Kaynak: Cumhuriyet