Lord Jacob Rothschild, kariyerine 1963 yılında aile bankası NM Rothschild & Sons'da başladı ve 1980 yılında Sir Mark Weinberg ile birlikte o dönemdeki adıyla J Rothschild Assurance Group, şimdiki adıyla St James's Place'in kurucuları arasında yer aldı.

Ayrıca, ailenin "hayırsever" portföyünü yönetmek üzere Windmill Hill Asset Management'ı kurdu.

Rothschild, kariyeri boyunca BSkyB Televizyonu'nda başkan yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunmuş ve aynı zamanda The National Gallery'de mütevelli heyeti başkanlığını üstlenmiştir.

Rothschild ailesi, Jacob Rothschild'in vefatıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, onun finans dünyasındaki başarılarından, sanat ve kültür alanındaki katkılarından, kamu hizmetlerine olan sadakatinden, İsrail ve Yahudi kültürüne desteklerinden, çevreye duyduğu tutkudan ve sevgili bir arkadaş, baba ve büyükbaba olmasından bahsetti.

Yahudi geleneklerine uygun olarak küçük bir aile cenaze töreni düzenlenecek ve ileride hayatını kutlamak üzere bir anma töreni yapılacaktır.

Rothschild Ailesi'nin başta gelen ismi olarak bilinen Jacob Rothschild, 2017'de verdiği bir röportajda, Filistin'de Siyonist bir devletin kuruluşuna ailesinin ön ayak olduğunu ve bu planın 3 bin yıl sürdüğünü ifade etmişti.

Yılmaz Güney'in Ölmeden Önceki Son Fotoğrafı Ortaya Çıktı Yılmaz Güney'in Ölmeden Önceki Son Fotoğrafı Ortaya Çıktı

Rothschild ailesi, uluslararası bağlantıları ve zenginlikleriyle dikkat çekmektedir ve "dünyayı gizlice yönettikleri" gibi birçok komplo teorisinin odağı haline gelmiştir.

Öne çıkan komplo teorileri arasında, Rothschild'lerin Illuminati veya Siyonist Örgütü gibi gizli bir örgüt aracılığıyla dünya siyasetini ve ekonomisini kontrol ettikleri iddiası bulunmaktadır.

Ayrıca, Rothschild'lerin aşılar, virüsler ve kitle imha silahları yoluyla insan nüfusunu kontrol etmeye çalıştıkları şeklindeki komplo teorileri de sıkça dile getirilmektedir.

Kaynak: Karar