Fahiş fiyatlar ve istifçilik artışı nedeniyle cezalar geliyor! Fahiş fiyatlar ve istifçilik artışı nedeniyle cezalar geliyor!

Türkiye’de vatandaşın cebini etkileyen zamlar gelmeye devam ediyor. Ekmek, simit ve poğaça gibi temel gıda ürünlerine gelen zamlar geçim sıkıntısı yaşayan aileleri zor durumda bırakıyor.

EKMEK FİYATLARINA YÜZDE 40 ZAM

2023 yılında ekmek fiyatlarına gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Yıl başında 5 lira olan ekmek fiyatları, 7 liraya yükseldi. Bu artış, vatandaşların ekmek alışkanlıklarını derinden etkiledi. Özellikle dar gelirli aileler, temel gıda maddesi olan ekmeğin artan maliyetleri sebebiyle zorlanıyor.

SİMİT VE POĞAÇA DA NASİBİNİ ALDI

Ekmek fiyatlarındaki yükselişle beraber, simit ve poğaça gibi atıştırmalık ürünler de zam furyasına katıldı. 7 lira olan simit fiyatı 10 liraya çıkarıldı. Poğaça ise 9 liradan 12,5 liraya yükseltildi.

AYESOB'DAN ZAM AÇIKLAMASI

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB), fırıncı esnafının fiyat artışlarına dikkat çekti. Simit fiyatlarına yapılan zammın, un, susam, benzin ve asgari ücret gibi temel girdilerdeki artışlar sebebiyle kaçınılmaz olduğunu belirtiyor. AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, tüketicileri düşünerek makul bir yükseliş yaptıklarını dile getirdi.

EKMEĞE ZAM OLASILIĞI

AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, henüz ekmeğe zam talebinin olmadığını duyurdu.. Ancak yılbaşında ekmeğe zam yapılma olasılığının gündeme gelebileceğini vurguladı.(karar)

Editör: Haber Merkezi