Mirasta yeni bir uygulama devreye girdi: 50 yıl sonra bile evsiz kalabilirsiniz! Mirasta yeni bir uygulama devreye girdi: 50 yıl sonra bile evsiz kalabilirsiniz!

Karabük'te bir markette çekilen fotoğraf, Türkiye'deki derin ekonomik krizi yansıtıyor. Kasabadaki bir yumurta satıcısı kredi kartıyla yumurta satmaya başladı. Yumurta tezgahına "Kredi Kartları Kabul Edilir" tabelasını astı.

BirGün haberine göre, Şubat 2018'de tanesi 25 kuruş ve 30'luk kutu 7,5 TL'den satılan yumurtalar, Şubat 2024'te tanesi 2,5 TL, 30'luk kutu ise 75 TL'ye yükseldi.

Esnafın yaşadığı sorunları dinleyen CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, şu değerlendirmeyi dile getirdi:

“Nüfus yoğunluğuna göre emeklilerimizin yaşadığı ikinci büyük şehir olan benim seçim bölgem Karabük'te emeklilerimiz yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor. Geçimini sağlamak o kadar zorlaştı ki, artık nakit karşılığında yumurta bile alacak gücü kalmamıştı.

Bu nedenle vatandaşlarımız artık kredi kartıyla borçlanarak da yumurta satın alıyor. Vatandaşlarımız iktidarın yanlış politikalarıyla ezilirken her geçen gün daha da yoksullaşıyorlar. Satıcının aylık %4,5 oranında kredi kartı ücreti ödemesi gerekmektedir. "2018'den bu yana Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin çarpıtılması vatandaşlarımızı daha da yoksullaştırdı."

Kaynak: karar