İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay'da AKP Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine sert tepki gösterdi.

"Bilerek yardım etmemenin ifadesidir" diyen İmamoğlu, şöyle devam etti: "Seçime 1 ay kaldı diye sözüm ona milleti korkutacak. Bu ifadeler hafife alınacak ifadeler değil, tıbbın konusu bu ifadeler. Bu tür davranışları toplumun vicdanına bırakıyorum” dedi.

"ERDOĞAN ANALİZE MUHTAÇTIR"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, "Bu nasıl bir anlayış? Milletin efendi olduğunu bunlar öğrenecek 31 Mart’ta. Millet efendi, siz değilsiniz. Bu tehdidi milletimiz yutmaz. Bu millet bu tehdidin cevabını öyle bir verir ki… Bu tehdidinizin karşılığı milyonlar olacak göreceksiniz” dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

AKP Genel Başkanı ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat depreminden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da konuştu.

AKP Hatay ilçe belediye başkan adaylarının tanıtımı için Antakya Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Erdoğan, bir yandan muhalefete saldırırken bir yandan da itirafta bulundu.

Erdoğan, açıklamasında, "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı" dedi.

Erdoğan'ın bu açıklaması, yerel seçimler öncesinde seçmenler tarafından "gözdağı" olarak yorumlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz enflasyonu düşürmek Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz enflasyonu düşürmek

(cumhuriyet)

Kaynak: CUMHURİYET