Fahrettin Koca istifa iddialarını yalanlamadı Fahrettin Koca istifa iddialarını yalanlamadı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Tersanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada mülk yöneticilerine seslendi. İmamoğlu, İstanbul'un göbeğindeki otogarın Alibeyköy'e taşınmasına izin verilmediğini iddia ederek, şöyle konuştu: "O kadar çalkantılı bir saha ki oraya taşıyamayız. Kaymakam sanki bu işin bir parçasıymış gibi davranıyor. İstanbul'un kalbindeki otogarı Alibeyköy'e taşıyacağız. 100 bin metrekarenin üzerinde park yapacağız ama taşıyamıyoruz, şaka gibi" dedi.

Haliç Tersanesi'nin açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

'DÜNYANIN EN ESKİ TERSANLERİNDEN BİRİ'

Sizlere İstanbul'un sanatsal kimliğini taşıyan muhteşem bir kamp sunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bunun çok dikkatli bir çalışma olduğunu bilmenizi isterim. Sizlerle tarih yazan İstanbul için "tam hız" programında dördüncü sunumumuz.

Burada duyarlı davrandığınızda insanların ne kadar mutlu olduklarını görüyorum. Moda iskelesi biblo gibidir. Vedat Tekin imzasını taşıyan biblo gibi bir restoran açtığımızda insanlar görmeye geliyor... Bunu her yaştan çocukta, gençte, İstanbul'u yaşamış insanlarda, İstanbul'u yaşamış insanlarda görmek tarif edilemez bir duygu. yok.

Bulgur Palas'ı açtık, içini görmek için akın akın geliyorlar. İnsanlar bu şehrin izlerine karşı muhteşem bir tutku duyuyorlar. Buna hizmet etmek bizim için büyük bir sorumluluktur. Haliç tersanesi dünyada halen faaliyet gösteren en eski tersanelerden biridir.

Antik kent, eşsiz coğrafyası, zengin kültürel mirası, miras kalan kültürel değerleri ve bunun gibi sıfatlarla anılan çok özel bir şehirde yaşıyoruz. Son beş yılda İstanbul'un yeni bir yola girdiğini çok net söyleyebilirim. Bu eşsiz miras, uzmanların ve kamuoyunun koruması altındadır. İstanbul'un mirasını bilimin rehberliğinde ortaya çıkarıyor ve insanımıza emanet ediyoruz.

'943 MİRAS ALININI KORUMA ALTINA ALDIK'

İstanbul tarihine baktığımızda 3 büyük imparatorluğa başkentlik yapmış bir şehir görüyoruz, bence dünyanın en zengin şehri. Bize bırakılan bu mirasa özenle yaklaşıyoruz. Geçmişte beceriksiz ellerin yaptığı korkunç uygulamaları, kaş yapımı sırasında göze zarar veren restorasyonları hepimiz hatırlıyoruz.

Envanterimizi İBB Miras ile birlikte takip ediyoruz, bu önemli bir bakış açısı. Bakımını yapıp ziyaretinize hazır hale getiriyoruz. 20 yıldır susuz kalan 197 tarihi çeşmenin bakım ve onarım çalışmalarını tamamlayarak tekrar işletmeye açtık. İBB miras koruma çalışmalarında camilerimiz ve türbelerimiz çok önemli bir yer tutuyor. 19 tarihi mezarı bulduğumuzda ne durumda olduklarını görmek istemezsiniz. 42 tarihi caminin bakımını yapıyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana 943 tarihi mekanı İBB Miras dokunuşuyla koruma altına aldık.

'TAŞIYAMIYORUZ ŞAKA GİBİ'

Bazen Gezi Parkı, Galata Kulesi, hatta Hidiv Kasrı gibi önemli yapıları anlamsız belgelerle ortadan kaldırmaya çalıştılar. Bu alanlardaki hukuki mücadelemiz devam ediyor. Bunların olumlu yönde gittiğini de belirtmek isterim.

Otogarı buradan kaldıracağız, otobüslerin girmemesi için yüz milyonlarca liralık yatırım yaptık. Yarın açılıyoruz. Muhteşem bir terminal ve aynı zamanda çok özel bir otobüs terminali yaptık, tramvay çıkışına yapıp insan ulaşımını sağladık. Ne kadar çalkantılı bir alan, oraya taşıyamayız. Kaymakam sanki kendisi de bu işin bir parçasıymış gibi davranıyor. İstanbul'un kalbindeki otogarı Alibeyköy'e taşıyacağız. 100 bin metrekarenin üzerinde park yapacağız ama taşıyamıyoruz, şaka gibi.

'KANAL İSTANBUL MESELESİNİ BU MİLLETİN ZİHNİNDEN SÖKÜP ATACAĞIZ'

“Bu milletin aklından 'İstanbul Kanalı' meselesini, o uykuları kaçıran isimle de olsa çıkaracağımızı buradan beyan ediyorum, bunu çok açık söyleyeyim.

Şanlı tarihimiz gündelik siyaset uğruna sömürülecek bir alan değildir ve buna asla izin vermeyeceğiz. Milletimiz tarih boyunca milli duyguların sömürülmesinden büyük acılar çekmiştir.

Kaynak: karar