İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, depreme hazırlıkla ilgili şunları söyledi: "Hızlı hareket etmemiz, zaman kaybetmememiz gerekiyor.

Bütün bunları arkadaşlarımızla konuşuyoruz ve bu büyük bir seferberlik. Biz aslında neyle ilgiliyiz" hakkında konuşmak." “Bu büyük bir seferberlik” dedi.

İmamoğlu, "İstanbul'u depreme hazırlamak, tehlikeli binaları yenilemek bizim için önemli bir motivasyon." dedi.

KİPTAŞ Kartal Kaper sitesinin hak sahipleri olan daire tespit çizim töreni, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Törene KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Kaper sitesi sahipleri katıldı.

"BİR EVİ DÖNÜŞTÜRMENİN DÖRT HAYAT KURTARAN OLACAĞI ÇOK AÇIKTIR"

Törende konuşan İmamoğlu, "Dolayısıyla baktığımızda bir evin dahi dönüştürülmesinin dört hayat kurtaracağını çok açık bir şekilde görüyoruz."

Ekrem İmamoğlu, "Bu değerli çalışmadan yaklaşık 1.200 vatandaşımız faydalanacak.

Sözlerim az önce söylendi. Türkiye’de ortalama aile büyüklüğü diyelim 3 kişi civarında ama bunu 4 olarak da kabul edebiliriz.

Bu da bir evde 4 kişinin yaşadığı anlamına geliyor. Dolayısıyla baktığımızda tek bir evi bile dönüştürmenin dört hayat kurtaracağı çok açık bir şekilde ortaya çıkıyor.

İstanbul depremi meselesi hepimizin kabusu ve Allah'tan bir an önce bunu bize vermesini niyaz ediyoruz, çünkü depremin yokluğu yoktur, doğanın tarihsel süreçte ortaya koyduğu bir gerçektir ve böylece Varlık gerçekleşecektir. gerçekleşmesi için.

Ama dua edelim artık çok geç çünkü ne yazık ki birçok eksiğimiz var. Dolayısıyla yapacak, başaracak ve bitirecek çok işimiz var. Hızlı hareket etmeli ve zaman kaybetmemeliyiz. Bütün bunları arkadaşlarımızla konuşuyoruz ve bu büyük seferberlikten bahsediyoruz.

Büyük bir seferberlik. Hızlı olmalı ama hızlı olmak hata yapmak anlamına gelmez. Bu, birinin mülkünde sorun yaratmak anlamına gelmez. Kimseyi korkutmak yasal değil. Şeffaflık gibi birbirimizle konuşur, uzlaşır ve birbirimize güveniriz. "Her birinizin güvenli bir evi varsa ben de rahatça dinlenebilirim" dedi.

"Yasaya ihtiyacımız var, hukuki dayanağa ihtiyacımız var"

İmamoğlu, şöyle konuştu: "Bu bakış açısıyla hareket ettiğimizde daha hızlı hareket ederiz. Yeterli olmayan bir yasaya ihtiyacımız var. Yasal bir temele ihtiyacımız var. Bunu sağlamak gereklidir. Bu yeterli değil; Kamu bankalarının bu konuda kapılarını geniş bir şekilde açması gerekiyor.

Tanrı aşkına, bu bir parti olabilir mi? Bu meselenin tarafı yok. Bu meselede siyaset yoktur. Burada yaşayan her vatandaşımız bizim için kıymetlidir, Allah bu depremi tez zamanda nasip etsin, bizi öldürdüğünde bizi de öldürecek. “İyi işler yaparsak insanlarımız yaşadığı sürece yaşar” dedi.

"İSTANBUL'U DEPREME HAZIRLAMAK HALKIMIZ İÇİN ÖNEMLİ BİR MOTİVASYONDUR"

"İstanbul'u depreme hazırlamak, tehlikeli binaları yenilemek bizim için önemli bir motivasyon" diyen İmamoğlu, şöyle devam etti: "Bakın KİPTAŞ ilk kez caddelere, mahallelere giriyor. Bu nedenle bugüne kadar 10.000'e yakın bağımsız birimden oluşan 15 proje oluşturduk ve anahtarlarını verdik.

Yine 8 bine yakın bağımsız üniteden oluşan 20 projeyi hayata geçirdik. Devam etmek. Yine 9.200'e yakın müstakil üniteden oluşan 36 proje tamamlandı veya tamamlanmak üzere.

Seçil Erzan davasında iki yeni suçlama: Hapis cezası 275 yıla çıktı Seçil Erzan davasında iki yeni suçlama: Hapis cezası 275 yıla çıktı

Baktığınızda bunların her biri depremden hayat kurtaran alanlardır. Yaklaşık 30 bini bulan bağımsız ünite sayısı üst üste yerleştirildiğinde güvenli bir ortama dönüyor” dedi.

İmamoğlu, şöyle konuştu: "Iyi oylarınızı istiyoruz ama her şeyden önce kalbinizde sevgi istiyoruz. Oy verseniz de vermeseniz de. Sevgiyi ve güveni arzuluyoruz.

Oylama devam ediyor. Önce bunu talep ediyoruz. Bu nedenle bize vereceğiniz her oy bizi daha da güçlendirecektir.

Daha çok iş üreteceğimizi göreceksiniz. Vatandaşlarımızın beklediği huzur ve güvenlik ortamını da onlara sağlayacağız” dedi.

Kaynak: habertürk