İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP adayı Murat Kurum'un kendisi hakkındaki sözlerine cevap verdi. İmamoğlu, Kurum'un "Seni bakanlığa alsalar kantincilik yaparsın" ifadelerine yanıt olarak, "Ben ona bakan olamazsın demedim, köfteci olamazsın dedim. Bu söylemlerine bakılırsa esnaf olamaz" şeklinde konuştu. İmamoğlu, Kurum'un esnaflık kavramını anlamadığını ve İstanbul'un yaklaşık yüzde 30'unun esnaf olduğunu belirterek, "Esnafın ve köftecilerin zaferi olacak. Çok kötü bir sınav verdi ama umarım ona hayat dersi verir bu seçimin sonucu" dedi.

İmamoğlu ayrıca gazetecilerin sorularını yanıtlarken şu açıklamalarda bulundu:

Bakanların seçim çalışması yapması: "Bakanların seçim çalışması yapması Türkiye Cumhuriyeti kabinesinin işlerini boşlamış durumda olduğunu gösterir. İçişleri Bakanı'nın seçim güvenliğinden sorumlu olmasına rağmen seçim çalışması yapması milletin aklıyla dalga geçmektir. Umuyorum bir an önce görevlerine dönerler."

Seçim güvenliği için hazırlıklar: "İstanbul'da geçmişte yaşanan seçim sorunlarına rağmen biz sandık güvenliğini sağlamayı başardık ve bu seçimde de bunu başaracağız. Ancak vatandaşlarımızdan sandıkta görev alarak demokrasi kahramanı olmalarını bekliyorum."

İYİ Parti'de Kurultay Günü: İşte kurultaydan görüntüler... İYİ Parti'de Kurultay Günü: İşte kurultaydan görüntüler...

Erdoğan'ın ekonomiyle ilgili açıklamaları: "Erdoğan'ın ekonomiyle ilgili açıklamaları trajikomik. Eğer bu şekilde devam ederse ekonomi daha da kötüleşir."

Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki olaylar: "Spor bağımsız olmalıdır ve siyasetin içine çekilmemelidir. Devlet spor kulüplerinin sorunlarını çözmeli ancak spor yönetimine karışmamalıdır."

Kaynak: T24