Gazze'de ölü sayısı 34 bin 596'ya çıktı! Gazze'de ölü sayısı 34 bin 596'ya çıktı!

Ekvador'da çete üyeleri tarafından kaçırılan 3 polis memurunun Machala kentinde düzenlenen operasyonla kurtarıldığı bildirildi.

Güney Amerika ülkesinde bir çete liderinin hapishaneden kaçmasının ardından şiddet arttı.

Guayaquil kentindeki “TC Televisión” adlı televizyon kanalının stüdyosu, canlı yayın sırasında silahlı kişiler tarafından basıldı.

Sosyal ağlarda paylaşılan görüntülerde, yüzlerini maskeyle kapatan kişilerin stüdyodakileri rehin aldığı ve spikerin cebine patlayıcı yerleştirdiği görüldü.

Görüntülerde ayrıca grubun bazı üyelerinin el bombaları da dahil olmak üzere çeşitli patlayıcıları kameraya fırlattığı görülüyor.

Ekvador polisinden yapılan açıklamada, Machale kentinde düzenlenen operasyonda suç çetesi üyeleri tarafından kaçırılan 3 polis memurunun kurtarıldığı, diğer polis memurları ve gardiyanların serbest bırakılması için operasyonların devam ettiği bilgisi verildi.
Ulusal basında çıkan haberlerde, cezaevlerindeki çete üyelerinin 130'dan fazla gardiyanı rehin aldığı ve bazılarını öldürdüğü belirtiliyor.

Guayaquil'in bazı bölgelerinde güvenlik güçleri ile silahlı kişiler arasındaki çatışmaların devam ettiği bildirildi.

Saldırılarda 8 kişi hayatını kaybetti

Canlı yayınlanan saldırının hemen ardından silahlı gruplar kentin çeşitli yerlerine saldırı düzenleyerek 8 sivili öldürdü, 2 kişiyi de yaraladı.

Öte yandan "TC Televisión"a 13 kişinin girdiği ve hepsinin yakalandığı ortaya çıktı.

Kentin Belediye Başkanı Aquiles Álvarez, yaptığı açıklamada, silahlı saldırganların araçlara rastgele ateş ederek 5 kişiyi, yedek parça deposunu basarak da 3 kişiyi öldürdüğünü söyledi.

Sosyal ağlarda yayınlanan yeni bir görüntüde polis aracının saldırı sonucu havaya uçurulduğunu görebiliyoruz.

Olağanüstü hal ilan edildi

Çete liderinin cezaevinden kaçmasının ardından Başkan Daniel Noboa'nın imzaladığı kararnameyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Genel Sekreteri Roberto Izuriete yaptığı açıklamada, "Fito" lakaplı Adolfo Macías Salazar ve çok sayıda mahkumun şehir hapishanesinden kaçmasının ardından 3 bin güvenlik görevlisinin katılımıyla bir operasyonun başladığını açıkladı. Guayas, bu kişilerin son derece tehlikeli olduğunu söyledi.

Izuriete, Başkan Noboa'nın bu olay nedeniyle Olağanüstü Hal Kararnamesi'ni imzaladığını ve bu dönemde gece 23.00 ile 05.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıklamıştı.

OHAL kararının ardından suç örgütleri çok sayıda polis memurunu kaçırdı

Yerel basında çıkan haberlere göre, 60 günlük olağanüstü hal kararının ardından suç örgütleri çok sayıda polis memurunu kaçırıp araçlarını ateşe verdi.

Ekvador Polis Departmanının yayınında,

Öte yandan sosyal ağlarda paylaşılan videolarda, Başkan Noboa'dan yardım isteyen çete üyeleri tarafından kaçırılan polis memurlarının başlarına ateşli silah doğrulttuğu görülüyor.

Ekvador uzun süredir güvenlik kriziyle mücadele ediyor.


Başkan Daniel Noboa, 7 Ocak'ta Instagram'da yaptığı açıklamada, cezaevlerinde şiddetin yeniden arttığını belirterek, olağanüstü hal ilan edileceğini duyurdu.

Kaynak: HABERLER.COM