Emekli maaşlarına yapılan yüzde 49.25'lik zam, yaşanan ekonomik kriz ve maaşların yetersizliği nedeniyle tepki çekmişti. Bu gelişmenin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024'ü 'emekli yılı' ilan etmesinin altını doldurmadığı ifade edilmişti.

Kulislerde konuşulan yeni senaryoya göre, "Emekli Yılı" sözünün altını dolduracak düzenlemeler yapılacağına ilişkin beklenti devam ediyor.

Özellikle düşük maaş alanlara yönelik iyileştirmenin yüzde 33 ile sınırlı bırakılmayacağı ve seçim öncesinde en düşük maaşın 14-17 bin lira arasına çıkarılacağı konuşuluyor. Bu durum, ekonomik açıdan zor durumda olan emeklileri seçime daha iyi bir maaşla götürmek olarak yorumlanıyor.

Gazeteci Şeref Oğuz da benzer bir görüş dile getirerek, seçim öncesinde emekli maaşlarında bir düzeltme beklediğini ifade etmişti. Oğuz'a göre, 6 milyon emeklinin oy verdiği düşünüldüğünde, maaşların açlık sınırına yükseltileceği tahmin ediliyor.

O İlde ekmeğin fiyatı arttı! O İlde ekmeğin fiyatı arttı!

Ancak bu durumda keskin bir bıçak olduğunu ve tüm emekliler için kademeli bir artışın gündeme gelebileceğini belirtiyor. Hükümetin tüm alternatifleri değerlendireceği düşünülüyor

Kaynak: gerçek gündem