Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca emeklinin merakla beklediği ikramiyelerin ödeme tarihlerini açıkladı. Bakan Işıkhan, bu ikramiyelerin 15 Kasım tarihini geçmeyeceğini belirtti ve ödeme planını duyurdu. Buna göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bağkur emeklilerine yapılacak olan 5,000 TL ikramiye ödemeleri 6, 7, 9, 10, 12, 14 ve 15 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

ÇALIŞAN EMEKLİLER İKRAMİYE ALABİLECEK Mİ? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, bu ikramiyeler yalnızca çalışmayan emeklilere yönelik olacak. Yani halihazırda emekli maaşı alan ve aynı zamanda çalışmaya devam eden emekliler bu ikramiyeden yararlanamayacaklar. Ayrıca, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) hakkında başvuru yapmış ancak aylık bağlanmamış kişiler de bu destekten faydalanabilecekler.

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLAR NE OLACAK? Dul ve yetim aylığı alan emeklilere, aylık miktarlarına oranla destek sağlanacak. Bakan Işıkhan, 5,000 TL'lik tek seferlik ödemenin, çalışmayan emekliler için Kasım ayının ilk yarısında yapılacağını belirtti. Yasal süreç için ise gerekli adımların atılacağını ve Meclis'e sunulacağını ifade etti.

ÖDEMELERİN DIŞINDA KİMLER VAR? Ödemelerden yararlanamayacak olanlar arasında, 1-31 Ekim 2023 tarihleri arasında herhangi bir tarihte sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar, çalışanlar veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemede sayılan iş yerlerinde çalışanlar bulunuyor. Birden fazla gelir ve aylık alan kişilere ise en yüksek ödeme yapılacak dosyadan ödeme yapılacak. Yersiz yapıldığı tespit edilen ödemeler ise, ilgili kişinin mevcut gelir veya aylıklarından yüzde 25 oranında kesilerek geri alınacak, eğer böyle bir geliri yoksa genel hükümlere göre geri alınacak.

Emekli maaşı ödemeleri için de belirli tarihler ve tahsis numarası son rakamlarına göre ödeme tarihleri belirlenmiştir:

4A SGK-SSK EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ:

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde,

Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda,

Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde,

TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu Bakanlık Yetkililerini Dinledi TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu Bakanlık Yetkililerini Dinledi

Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında maaşlarını alacaklar.

4B BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ:

Tahsis numarası son rakamı 9, 7 ve 5 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 3 ve 1 olanlar ayın 26'sında,

Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar ise her ayın 28'inde emekli maaşlarını alacaklar.

Bakan Işıkhan, ödemelerin Kasım ayının 15'ini geçmeyeceğini belirtti. Bu nedenle SGK ve Bağkur emeklileri 5,000 TL ikramiyelerini 6-7-9-10-12-14-15 Kasım tarihleri arasında alacaklar.(karar)

Editör: Haber Merkezi