Eski Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in görev yaptığı dönemde, devlete ait tabancasını çaldırdığı ve bu olayı da gizlediği ortaya çıktı. Erdal Ceren aynı zamanda olmayan silahıyla atış yaptığına ilişkin sahte belge düzenlediği de tespit edildi.

Manisa'nın eski Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, bir dizi olayın merkezinde yer alıyor. BirGün Gazetesi'nden İsmail Arı'nın yaptığı habere göre, Erdal Ceren, tartışma yaratacak olaylar sebbiyle yargılandı ve disiplin cezaları aldı. Emniyet Genel Müdürlüğü, 2016 yılında Erdal Ceren'e görevde olduğu dönemde "silahını kaybettiği ve resmi makamlara bildirmediği" gerekçesiyle, "20 ay uzun süreli ve 4 ay kısa süreli kademe ilerlemesinin durdurulması cezası" da verdi.

Meteoroloji 4 günlük uyarı verdi Meteoroloji 4 günlük uyarı verdi

Disiplin cezasının yanında da Tayfur Erdal Ceren, Manisa 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan" suçunu işlediği gerekçesiyle de yargılandı. İddialara göre Erdal Ceren, İstanbul'da Asayiş Şube Müdürü olduğu dönemde demirbaş silahını çaldırdı ve bu olayı da gizledi. Üstelik Ceren, tanıdıkları aracılığıyla Trabzon'da el yapımı bir silah yaptırdı ve çaldırdığı silahın seri numarasını bu yeni silaha yazdırmış. Mahkeme kararında, Ceren'e bu nedenle disiplin cezasına çarptırıldı.

Fakat yaşananlar bununla sınırlı kalmadı. Mahkemenin tutanaklarında da yer alan bilgilere göre , Manisa Emniyet Müdürlüğü'nün atış yeri cetvellerinde, Erdal Ceren'in kaybettiği silahıyla atış yapmış gibi düzenlemeler yaptığını belirtiyor. Ceren, atış cetvellerindeki imzasının kendisine ait olduğunu kabul etti. Mahkeme, 10 Şubat 2020'de verdiği gerekçeli kararında, Ceren'e "Resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan" suçunu işlediği için 900 TL adli para cezası verdi. Daha önce de suç işlemediği yönünde gerekçeyle de hükmün açıklanması geri serbest bırakıldı.

Tayfur Erdal Ceren'in bu olayları nasıl da gizlediği ve sahte belgelerle nasıl düzenldiği, Manisa Emniyet Müdürlüğü'nde nasıl atış cetvelleri düzenlediği oldukça çarpıcı ve dikkat çekici bir skandalı açığa  çıkarmış durumdalar.(Halk)

Editör: Haber Merkezi