İstanbul merkezli, 48 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda çocuk müstehcenliği ile ilgili 50 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından "çevrim içi çocuk müstehcenliği ve tacizi" suçlarına karşı başlatıldı.

Operasyon, çocuklara ait müstehcen materyalleri ülkeye sokma, çoğaltma, satma, depolama, bulundurma ve kullanma suçlarının önlenmesine yönelik bir girişimdi ve bu suçlarla mücadele etmek amacıyla 48 ilde eş zamanlı gerçekleştirildi. Operasyon, Adana, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van ve Zonguldak illerini kapsadı.

Kayseri'de Anne ve Oğul Otobüs Kazası Geçirdi Kayseri'de Anne ve Oğul Otobüs Kazası Geçirdi

Operasyon sırasında, şüphelilerin Telegram uygulaması üzerinden çocukların müstehcen görüntülerini para karşılığı satışa sundukları ve çeşitli ödeme kanalları ile ödemelerin gerçekleştirildiği tespit edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon sonuçlarını paylaşarak, operasyonun başarılı olduğunu ve 50 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyon sırasında bir tabanca ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, çocukların korunması konusunun kendileri için en hassas meselelerden biri olduğunu belirtti ve siber vatandaşların 7 gün 24 saat boyunca sanal devriyede olduklarını vurguladı.(trt)

Editör: Haber Merkezi