Yılın ikinci yarısında güncellenen memur maaşlarına dair gelişmeler aktarılıyor. Memurların beklentisini karşılamayan maaşlar üzerinde çalışmalar devam ederken müjdeli haber verildi.

VEDAT IŞIKHAN MÜJDEYİ VERDİ

Ocak ayı ile birlikte yeniden artması beklenen memur ve memur emeklisi maaşlarındaki artışın % 50'ye ulaşacağının bilgisi verildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklanan en az memur maaşının 22 bin 17 TL'den, 33 bin TL seviyelerine kadar çıkacağı açıkladı.

Memur ve memur emeklilerinin, ocak ayı itibariyle alacağı yeni maaşlar gündemde görüldü. Ankara'da gazetecilerin soruları cevaplayan Işıkhan, çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Dolar ve euro güne artarak başladı Dolar ve euro güne artarak başladı

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI

Bakan Vedat Işıkhan tarafından yaptığı açıklamaya göre, memur ve memur emeklilerin yıl sonu enflasyon tahminlerine dayanarak, Ocak 2024 tarihinde yapılacak zam yüzde 50 civarında olacak. Yapılan zam sonrasında en düşük memur maaşı 22 bin 17 TL'den, 33 bin TL seviyelerine kadar yükseleceğinin bilgisini verdi.

EMEKLİ MAAŞLARINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Açıklamasında emekli maaşı hakkında konuşan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen emir doğrultusunda çalışmaların devam ettiğini söyledi. Emekli maaşlarına dair çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. AKP hükümeti boyunca emekli, işçi ve memurları enflasyona ezdirmediğini söyleyen Işıkhan, bu çizgide ilerleyeceklerinin altını çizdi.(karar)

Editör: Haber Merkezi