Cumhuriyet gazetesinin Ankara eski temsilcisi Erdem Gül, "örgütün iç hiyerarşik yapısına dahil olmadığı halde örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlamasıyla yeniden yargılandığı davada 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Erdem Gül, konuyla ilgili Halk TV'ye şu açıklamalarda bulundu:

"Özellikle gazetecilerin çektiği acıları düşünürsek benimki onlarınkinden daha az olabilir. Ama benim açımdan bu dava dokuz yıl öncesine ait bir hikaye. Yargıtay bu dosyayı iptal ediyor, Anayasa Mahkemesi de lehine karar veriyor.

Bütün bu kaosun içinde, dosyadaki onca evrak arasında tek bir haber var. 12 Haziran 2015 tarihli ön sayfada bir haber var. Bunun dışında dosyada beni suçlayacak başka bir delil yok.

9 yıllık tartışma sonucunda ilişkiden dolayı 5 yıl hapis cezasına çarptırıldık. Mahkemede gerekçeleri açıklarken Türk Ceza Kanunu'nun bu maddesini zikretmenin bir anlamı yok.

Kısaca benim açımdan ceza, gazeteciliğin cezasıdır.

Otomatik olarak Yargıtay 3. Kendi dairesine gidecek. Tabii bu kararı onaylarsa hapis cezası olacak, iptal ederse yeni bir yargılama olacak."

NE OLMUŞTU?

Ocak 2014'te Adana ve Hatay'da gözaltına alınan MİT TIR'larının görüntülerinin yayımlanması nedeniyle İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, "Kasaba bilerek katkıda bulunmak" suçlamasıyla 15 Mayıs 2019'da suçlu bulunmuştu. Silahlı terör operasyonu." "Gönüllü yardım" suçundan dolayı ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi. Erdem Gül'e ise "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçundan zaman aşımı nedeniyle davanın kapatılmasına karar verildi.

Yargıtay'ın kararı bozmasının ardından yeniden görülen davada dosyası ayrılan Erdem Gül hakkında önceki duruşmada mütalaa veren savcı, Gül'e 1 yıl 8 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verdi. "Terör örgütüne dahil olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 4 ay hapis cezası istendi ve 500 bin yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

'BUNLAR DA GEÇECEK'

Gül, sosyal medya hesabından şunları yazdı: "Bu da geçer."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz enflasyonu düşürmek Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz enflasyonu düşürmek

Kaynak: karar