Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, kulüpteki görevinden ayrılma kararını açıkladı. Timur, yaptığı açıklamada, ayrılık kararını şampiyonluk yarışının yoğun olduğu dönemde başkan Dursun Özbek'e ilettiğini, ancak bu dönemde açıklamanın kutlamalara zarar vereceği için beklediğini belirtti.

"Dayanmamın Tek Nedeni Galatasaray"

Erden Timur, yaşadığı yoğun baskı ve iftiralardan bahsederek, "Bu kadar iftirayı, samimiyetsizliği sayabilirim, Galatasaray edebinde anlatabilirim bunları. Ben insan olarak bu tip şeylere duyarlı olması gerektiğine inanıyorum. Aslında belki 1-2 ay sabredebileceğim bir yerde son 13-14 ayı aşkındır devam eden yoğun, planlı, kasıtlı, her noktasında yüzlerce kişi tarafından yapılan, binlerce insana ulaşan haksız, kasıtlı, organize iftiralara dayanmamın tek sebebi Galatasaray" dedi.

"İftiralar Dursun Diye Sustuk"

Timur, bu süreçte iftiraların durması umuduyla sustuklarını ancak başarılı olamadıklarını ifade etti. "Bu iftiralar son 6 ayda başka seviyelere çıktı. Florya'ya taşındı bu iddialar. Tutunacak dalların hepsi kırıldı ve bu noktaya geldik" şeklinde konuştu.

"Her Zaman Camialar En Büyüktür"

Timur, kişilerin değil camiaların önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu kadar büyük bir camiada bir insanın hiçbir önemi yok. Kişilerin hiçbir önemi yok. Her zaman camialar en büyük" dedi. Ayrılığından dolayı kimseye kırgın olmadığını belirtti.

Galatasaray, Lecce'yi yendi Galatasaray, Lecce'yi yendi

"Bir Ayağımızın Tökezlemesi Bekleniyor"

Timur, Galatasaray içinde bazı kişilerin kıskançlık ve bencil duygularla hareket ettiğini söyleyerek, "Bencil hisleri olana gel Galatasaray için savaşalım diyemezsin. Böyle konularda romantik olmayalım. Bu kadar şeye sabretmişiz, emek vermişiz, bir ayağımızın tökezlemesi bekleniyor" dedi.

"Belki Bırakmam İçin Yapılmıştır"

Timur, kendisine yapılan iftiraların belki de görevi bırakması için yapıldığını ifade ederek, "Tüm bu yaşananlardan sonra bir çarem kalmadı. Tutmayı düşündüğüm tüm dallar kırıldı" dedi.

"Kimse Sahip Çıkmadı"

Yaşadığı zorluklar karşısında yalnız kaldığını söyleyen Timur, "Ben 1 yıl boyunca kan kustum, kızılcık şerbeti içtim. Kim sahip çıktı! Kim ne dedi? Yok öyle şeyler" ifadelerini kullandı.

"Galatasaray'ın Sorunu..."

Timur, Galatasaray'ın asıl sorununun şampiyon olup olmaması değil, kulübün gelişimini engelleyen iç çekişmeler olduğunu belirtti. "Sizce Galatasaray'ın sorunu bir sene şampiyon olup olmaması mı; yoksa Galatasaray her ivme kazandığında Galatasaray'a bu kadar bela açan, Galatasaray'ın gelişim, vizyon projesi üretememesini sağlayan, insanları kirleten bu kötü siyaset mi?" şeklinde konuştu.

"Galatasaray'a Zarar Vermek Olur"

Timur, yönetim içinde ve dışında yaşanan sorunların Galatasaray'a zarar verdiğini belirterek, ayrılma kararının arkasında bu sebeplerin yattığını ifade etti.

"Ayrılacağını Düşünmüyorum"

Son olarak Mauro Icardi ile ilgili konuşan Timur, "Icardi gelirken, kendi menajerleri de ona söylemişti. Galatasaray'da 1 sene böyle bir şey yaşadın, bunu devam ettir. İleride yine böyle teklifler gelir. Ben öyle bir şey olacağını düşünmüyorum" ded

Kaynak: Cumhuriyet