YHT bilet fiyatlarına yüzde 25 zam yapıldı! YHT bilet fiyatlarına yüzde 25 zam yapıldı!

Türkiye'de yaşam pahalılığı gözle görülür şekilde artıyor. Kira ve gıda fiyatlarındaki artış vatandaşlara yük olmaya devam ediyor. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı (IPA), "Yaşam Maliyeti Araştırması"nı duyurdu. Rakamlar vatandaşların yüksek hayat pahalılığına karşı mücadelesini ortaya koyuyor.

İstanbul Planlama Ajansı'nın (İPA) İstanbul'da Yaşam Maliyeti Mayıs 2024 raporuna göre, kentte 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti bir önceki aya göre yüzde 3,69, bir önceki aya göre ise yüzde 83,61 arttı. yıl. 1.523 liraya yükseldi.

İstanbul'da 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti mayıs ayında bir önceki aya göre 2 bin 189 lira artarak 61 bin 523 liraya ulaştı. Rapora göre en şaşırtıcı fiyat artışlarından biri olarak değerlendirilen mercimeğin fiyatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 116,54 arttı.

GÖKÇE:  İSTANBUL’DA YAŞAYAN HER 10 KİŞİDEN BİRİ GECE YATAĞA AÇ GİRİYOR

API Başkanı Buğra Gökçe son enflasyon verilerini değerlendirdi. Enflasyonun TÜİK'e göre yüzde 75,45, ENAG'a göre yüzde 120,66, İTO'ya göre ise yüzde 82,2 olduğunu hatırlatan Gökçe, şöyle konuştu: "Yüksek enflasyon ve yüksek hayat pahalılığı insanların hayatını zorlaştırıyor, yoksulluk artıyor. "Vatandaşlarımız bu nedenle daha az meyve ve sebze tüketiyor. Maalesef İstanbul'da yaşayan her 10 kişiden biri geceleri aç yatıyor." diyen Gökçe, yıllık enflasyonun yüzde 75,45 ile 1998'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştığına işaret etti. Türkiye'nin Arjantin ve Suriye'den sonra dünyada en yüksek enflasyon oranına sahip üçüncü ülke olduğuna dikkat çekti.

Kaynak: KARAR