AK Parti, Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere CHP'nin yönettiği büyükşehirlerde aday olacak adaylar üzerinde derinlemesine bir çalışma yürütüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletvekillerinin belediye başkanlığına aday gösterilemeyeceğini açıklamasının ardından İstanbul Milletvekili Murat Kurum ve İstanbul için adı geçen Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu'nun isimleri bir kenara bırakıldı.

ANKET SONRASI ERDOĞAN ADAYINI AÇIKLAYACAK

Parti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başkanlık binasında gerçekleşecek. Kimin aday olacağına bağlı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her fırsatta satın almak istediğini söylediği İstanbul trend anketlerinde Murat Kurum, Tevfik Göksu, Erkan Kandemir ve Adil Karaismailoğlu gibi isimlerin yer aldığı öğrenildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi için adı geçen isimler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulurken, yapılacak çapraz çalışmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ay sonunda nihai kararını verecek ve adayını açıklayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT'nin 60. Kuruluş Yıl Dönümü İçin Tebrik Mesajı Gönderdi Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT'nin 60. Kuruluş Yıl Dönümü İçin Tebrik Mesajı Gönderdi

İBB'NİN ATANMASI.

Ancak Erdoğan bu noktada "Çok özel" dedi. "Bir şey olmadıkça milletvekilleri arasından aday gösterilmeyecek" açıklaması ortalığı karıştırdı. Bu gelişmenin ardından Murat Kurum ve Adil Karaismailoğlu'nun İstanbul'da aday olma ihtimali şimdilik rafa kalktı.

İSTANBUL'UN ERDOĞAN İÇİN AYRI BİR YERİ VAR

İstanbul'un Cumhurbaşkanı Erdoğan için çok farklı bir konuma sahip olduğu herkes tarafından biliniyor. Her fırsatta "Aşkım, aşkım" diye tanımladığı megalopolisi geri almak istediğini iddia eden Erdoğan, en uygun adayın kim olduğunu belirlemek için adeta saçını yoluyor.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir açıklamada Erdoğan, İstanbul için sloganının "hala İstanbul" olduğunu söyledi. "İstanbul bir kez daha mücadelenin parolalarından biri olacaktır" dedi. İttifakımızı daha da güçlendireceğiz.

Cumhur İttifakı uygun adaylarla seçime gidecek. CHP başlattığımız projeleri dahi devam ettiremedi. Beceriksiz CHP'nin yönetimi altında İstanbulluyu yoran bir şehir haline geldi. "İstanbul'daki CHP zihniyeti eski günleri arıyor" dedi.

Erdoğan milletvekilliği adaylığına kapıyı kapattı ve Kurum ile Karaismailoğlu'nun isimleri arşivlendi.

Kaynak: son dakika