Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşme sonrası CHP lideri Özgür Özel, basına açıklamalarda bulundu. Görüşmenin olumlu bir atmosferde geçtiğini belirten Özel, olumlu sonuçlar doğuracağına dair iyimser olduğunu dile getirdi. Özel, önümüzdeki günlerde gelişmeleri yakından takip edeceklerini ve müzakere ile mücadeleyi birlikte yürüteceklerini vurguladı.

Selahattin Demirtaş'ın duruşması ertelendi Selahattin Demirtaş'ın duruşması ertelendi

Görüşme sırasında oturma düzeninin gündeme geldiği belirtiliyor. Özel'in oturma düzenini doğru bulmadığını ifade ettiği kaydedilirken, Erdoğan'ın bu konuya ilişkin olarak Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'a dönerek, "En kısa sürede CHP Genel Merkezi'ne 'iade-i ziyarette bulunalım" dediği öğrenildi. Özel'in de bu teklife olumlu yanıt verdiği ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne yapılacak ziyaretten memnuniyet duyacaklarını ifade ettiği belirtiliyor.

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Paşabahçe'nin "Gururla" serisinden "Cumhuriyet Ateşi" isimli objeyi hediye etti. Bu obje, Mustafa Kemal Atatürk'ün genç Cumhuriyet'in Avrupa'ya gönderdiği öğrencilerden Sadi Irmak'a hitaben söylediği “Sizi birer kıvılcım olarak gönderiyoruz, gür alevler halinde geri dönmelisiniz” sözünden ilhamla oluşturulmuş bir eser olarak biliniyor. Ayrıca Özel, yanında Manisa’daki Uluslararası Mesir Macunu Festivali’nden getirdiği mesir macunu hediye etti.

Kaynak: Dünya Gazetesi