Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van mitinginde CHP'yi son günlerde gündemi meşgul eden para sayma görüntüleri üzerinden sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, muhalefeti sert bir dille eleştirirken, "İşin içine deste deste paraların da girmesiyle bu oyun iyice kirlendi. Bağırarak çağırarak, yalan söyleyerek kimse kendisini bu kirden arındıramaz. Milletimiz bu sinsi oyunların hesabını 31 Mart'ta sandıkta soracak" dedi.

Özgür Özel "Büyük Gençlik Yürüyüşü"ne katıldı Özgür Özel "Büyük Gençlik Yürüyüşü"ne katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Van mitingindeki açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Erdoğan, Van'a yapılacak yatırımlar hakkında da konuştu ve geçmiş yıllarda yapılan kamu yatırımlarının rakamlarını paylaştı.
  • Muhalefeti sert bir dille eleştirerek, "CHP ve adayını getirip sizlere dayattılar. Sizlerin kapının önünden geçirmeyeceğiniz isimleri, iradenize ipotek koyarak Meclis'e taşıdılar. Hatta Cumhurbaşkanı yapmak istediler. Van'ı da bu oyuna alet etmek istediler. İşte bu Van'ı götürüp tek parti faşizminin temsilcisi CHP ve onun kifayetsiz yöneticilerine kurban ettiler" şeklinde konuştu.
  • Erdoğan, muhalefetin içine para girmesiyle ilgili olarak, "İşin içine deste deste paraların da girmesiyle bu oyun iyice kirlendi" ifadelerini kullandı.
  • Van'da yapılan yatırımlara değinerek, "Seçime az kaldı, bunun için gece gündüz çok çalışacağız. Her bir şehrimiz ve insanımız bu eserlerden ve hizmetlerden payına düşeni almıştır" dedi.
  • Son olarak, Türkiye'nin geçmişte yaşadığı zorluklara vurgu yaparak, "Musibet, kimi zaman darbeler, kimi zaman ekonomik krizler, kimi zaman terör ve eylemleri olarak karşımıza çıktı. Kirli iç ve dış pazarlıklar bunlara eşlik etti. Şimdi de aynı tabloyla karşı karşıyayız" şeklinde konuştu
Kaynak: Son Dakika