Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe etabının açılış törenine katıldı. Erdoğan, açılış töreninde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da yürütülen projelere dikkat çeken Erdoğan, "Bütün engelleme çabalarına rağmen, eğer biz Marmaray ve Avrasya tünelini yapmasaydık, İstanbul'da trafik çok daha karmaşık hale gelirdi."

Açıklamalarından dikkat çeken noktalar şöyle:

GÜNLÜK YOLCU KAPASİTESİ 600 BİN KİŞİ

"Bugün bu hattı Gayrettepe'ye bağlayan Kağıthane-Gayrettepe bölümünün açılışını yapmak için bir aradayız.

9 istasyondan oluşan ve saatte 120 kilometre hıza ulaşan hattımızın günlük yolcu kapasitesi 600 bin kişidir. Mesafe 30 dakikaya, Göktürk-Mahmutbey arası 38 dakikaya, Tekstilkent-İHL arası 45 dakikaya, Taksim-Göktürk arası 26 dakikaya düşecek.

RAYLI SİSTEM UZUNLUĞU 338,5 KİLOMETREYE ÇIKIYOR

Bu hattın hizmete girmesiyle birlikte İstanbul'da tamamlanan demiryolu ağlarının uzunluğu 338,5 kilometreye çıkacak. Bir kez söylediğimizde yaparız.

Milleti küçümseyen, ona karşı kibirli davrananlar siyasette kaybetmeye mahkumdur. Umarım 31 Mart gecesi hep birlikte görüşürüz.

Fatih'in emaneti bu aziz şehri, inşaatına başlanmış metroları dahi yapamayan zihniyetin insafına bırakmadık, bırakmayacağız.


BÜYÜKŞEHİRLERİMİZİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Bir yanda hükümet yani biz, diğer yanda belediyeler İstanbul, Ankara gibi şehirlerimizi, metropollerimizi canlandıracak.

Kağıthane'de sandıkların patlamasını görmek istiyorum. Bunun için hazır mısın? Kimseyi kırmayacaksın.  Nefret dolu bir dille değil ilgi çekici bir dille konuşacaksınız.

HER PARTİNİN KENDİ ADAYINI ÇIKARMASI GAYET TABİDİR

6-7 Milletvekili Daha CHP'ye Katılabilir! Kulisleri Sallayan İddia 6-7 Milletvekili Daha CHP'ye Katılabilir! Kulisleri Sallayan İddia


Sağını ve solunu kışkırtarak olgunluğunu göstermeye çalışan bir kişinin ne partisine ne de ülkesine hiçbir faydası olmayacaktır. Her partinin kendi adayını göstermesi doğaldır.

Kardeşimiz Murat Kurum, İstanbul'un kronik sorunlarına çözüm önerilerimizi İstanbullularla paylaştı. Sistem İstanbul adını verdiğimiz proje paketiyle ulaşımdan kentsel dönüşüme kadar İstanbul'a hak ettiği değeri geri vermek istiyoruz.


İSTANBUL TRAFİĞİ İÇİNDEN ÇIKILMAZ HAL ALIRDI

Tüm engelleme çabalarına rağmen eğer Marmaray ve Avrasya tünellerini yapmamış olsaydık İstanbul trafiği çok daha karmaşık hale gelecekti. "İstanbul'un her iki yakasına iki büyük tünel yaparak karayolu ulaşımını kolaylaştıracağız."

Kaynak: karar