Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ile birlikte Mısır'ı ziyaret ederek ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantı öncesinde iki lider, "Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantıları'nın Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin" ortak bir bildiri imzaladılar.

Sisi, toplantıda İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına atıfta bulunarak, "Mısır ve Türkiye el ele vererek Gazze konusunda da çok iyi sonuçlar elde edebilecek. Gazze'de derhal ateşkes sağlanması ve Batı Şeria'daki gerilimin yatıştırılması konusunda Türkiye Cumhurbaşkanı ile aynı fikirdeyim" şeklinde konuştu. İki ülke arasında yeni bir dönemin başladığını belirten Sisi, ticaret hacminin artırılması ve Ankara ziyareti gibi konuları vurguladı.

Çin'de şiddetli yağış nedeniyle yol çöktü: 19 ölü, 30 yaralı! Çin'de şiddetli yağış nedeniyle yol çöktü: 19 ölü, 30 yaralı!

Erdoğan ise konuşmasında, Mısır ile bin yılı aşan bir ortak tarih ve kültüre sahip olduklarını belirterek, ilişkilerin hak ettiği seviyeye çıkartılması için gayret ettiklerini ifade etti.

Ayrıca, yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseylerini cumhurbaşkanları seviyesine taşıdıklarını ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi Ankara'ya davet ettiğini söyledi.

Erdoğan, ticaret hacminin artırılması, savunma sanayi iş birliği, enerji alanındaki iş birliği gibi konuları ele aldı.

Ayrıca, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin olarak da sert ifadeler kullandı ve uluslararası toplumu İsrail'in sivil yerleşimlere yönelik saldırılarına karşı tepki göstermeye çağırdı.

Libya, Sudan ve Somali'deki gelişmeleri de değerlendiren Erdoğan, Mısır ile iş birliği ve dayanışma içinde olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: gerçek gündem