Eski Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, İstanbul'daki evinde aniden rahatsızlandı. Yakınları tarafından hemen hastaneye kaldırılan Karakoyunlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen 87 yaşında hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Karakoyunlu'nun ölüm haberini açıkladı. Koca, açıklamasında şunları söyledi: "Devlet eski bakanlarımızdan Yılmaz Karakoyunlu, İstanbul'daki evinde geçirdiği rahatsızlık sebebiyle kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve dostlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun" dedi.
 

Bakan Göktaş'tan 'Devriamber’ Sergisine Ziyaret Bakan Göktaş'tan 'Devriamber’ Sergisine Ziyaret


YILMAZ KARAKOYUNLU KİMDİR?

Yılmaz Karakoyunlu, bir profesör ve avukat bir babanın oğlu olarak İstanbul'da (1936) doğdu. Karakoyunlu, liseyi Diyarbakır'da okudu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduktan (1960) sonra bir bankada müfettiş yardımcısı olarak çalışmaya başladı. 1963 yılında müfettiş oldu ve üç yıl sonra Devlet Planlama Teşkilatı'na katıldı.

Yüksek lisans eğitimi için Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderildi (1969) ve doktorasını İstanbul Üniversitesi'nde tamamladı. Sabancı Holding, Kanal D televizyonu ve Tekstilbank'ta çalıştı. Daha sonra Vatan Partisi'nden İstanbul milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. Tiyatro Yazarları Derneği üyesi olan Karakoyunlu, "Sabah" gazetesinde de yazılar yazdı.

İlk romanı Salkım Hanım'ın Tahılları'nda İkinci Dünya Savaşı sırasında ticaretin başkenti İstanbul'un el değiştirmesini ve bu süreçte yaşanan ahlaki ve kültürel yozlaşmayı ve kendilerini bu çıkmazda bulan azınlıkların dramını anlattı. zor bir durum. Varlık vergisi uygulamaları nedeniyle.

"Üç Aliler Divanı" romanında Atatürk suikastını ve Cumhuriyetin kurucu genelkurmay başkanı ile sendikacılar arasındaki çatışmayı, "Güz Sancısı" romanında ise 6 ve 7 Eylül olaylarını anlattı. 1955 yılında İstanbul'da gerçekleşti.

(karar)

Editör: DS Haber