Eski HDP Milletvekili Hüda Kaya Gözaltına Alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı bir soruşturma kapsamında, eski HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı. Kaya hakkında "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılarak ihtara ve zor kullanmaya rağmen dağılmamak ve görevi yaptırmamak için direnme" suçlamalarıyla soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Çanakkale'de CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi Levent İrez'in Ardından Tören Düzenlendi Çanakkale'de CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi Levent İrez'in Ardından Tören Düzenlendi

Hüda Kaya'nın avukatı Zilan Leventoğlu, gözaltı işlemi sonrasında yaptığı açıklamada, eski milletvekilinin ifade vermek için çaba sarf etmesine rağmen hakkında "kaçaklık" kararı alındığını belirtti. Leventoğlu, müvekkilinin yurtdışında bir programa katılmak üzere İstanbul Havalimanı'nda bulunduğunu ve bu sırada haksız ve keyfi bir şekilde gözaltına alındığını ifade etti.

Hüda Kaya'nın, uzun süredir ulaşılabilir olduğunu, ikametgah adresinin belli olduğunu, telefonlarının açık olduğunu ve her zaman ifade vermeye hazır olduğunu vurguladı. Ayrıca, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na yakın tarihlerde gidip ifade verdiğini belirtti. Hüda Kaya'nın kaçaklık kararının kaldırılması için itirazda bulunduklarını fakat bu kararın hala sürdüğünü söyledi. Kaya'nın ifade vermek istediğini, fakat bu isteğinin keyfi bir şekilde engellendiğini ifade etti.

Bu gelişmeler, HDP eski milletvekili Hüda Kaya'nın havalimanında gözaltına alınmasının haksız, keyfi ve hukuksuz olduğunu iddia etmekte ve kamuoyunun takdirine sunmaktadır.(Birgün)

Editör: Haber Merkezi